Lakersi po desetih letih spet v konferenčnem finalu

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Drugič zapored so v Orlandu Lakersi po začetnem zaostanku z 0:1 dosegli štiri zaporedne zmage – najprej proti Portlandu, zdaj še proti Houstnu. V obeh serijah so strokovnjaki napovedovali bolj izenačeni seriji, toda še enkrat več se je v ligi NBA potrdilo dejstvo, da se ne sme delati računov brez LeBrona Jamesa. Ta je še enkrat več dokazal, da še vedno spada v zelo ozek krog najboljših igralcev v ligi, samo enkrat pa se mu ob uvrstitvi v konferenčni finale v svoji karieri ni uspelo prebiti v veliki finale. Tudi statistika Lakersov je glede tega ugodna – ob njihovi zadnji uvrstitvi deset let nazaj so takrat še pod taktirko žal že preminulega Kobeja Bryanta na koncu osvojili tudi naslov. To je tudi najdaljše obdobje v zgodovini Lakersov, ki je minilo od uvrstitve v konferenčni finale – ‘Zato sem tukaj, da Laskerse vrnem tja kamor spadajo,’ je po tekmi razlagal James.

Kako dominantni so bili v zaključku serije Lakersi govori podatek, da so igralci Houstna nazadnje vodili v začetku zadnje četrtine tretje tekme, torej so bili brez vodstva več kot 100 minut igre!

Že v prvi četrtini, ko je moral Mike D’Antoni že po nekaj minutah vzeti minuto odmora, je prednost Lakersov presegla mejo 20-ih točk. Houston se je v drugi sicer približal na manj kot deset točk zaostanka, toda tekma je bila odločena v tretji četrtini, na začetku zadnje pa je prednost znašala že 30 točk.

Lakersi so Houston ‘dobili’ z njihovim orožjem – poleg dobre obrambe še z razpoloženim napadom, ki pa je temeljil na kolektivni in kombinatorni igri. Skupaj so dosegli 19 trojk, Morris in Green sta dosegla vsak po štiri, James, ki je dosegel 29 točk, 11 skokov in 7 asistenc, pa 3.

 

Za Houston je Harden dosegel 30 tok, ni pa imel prave pomoči soigralcev, Jeff Green je bil drugi strelec ekipe s 13-imi točkami.Ponovno je razočaral Westbrook, ki je dosegel 10 točk, še najbolj pa je nase opozoril, ko se je zapletel v spor z bratom Rajona Ronda, ki je tekmo spremljal v dvorani.

Lakersi tako mirno čakajo naslednjega nasprotnika – večina navijačev si želi mestni obračun in dvoboj James – Leonard.

Liga NBA, 12.9.:

Houston – LA Lakers 96:119