Lakersi gladko do prve zmage v finalu, poškodba Gorana Dragića

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Prva finalna tekma lige NBA v Orlandu se ni izšla po željah slovenskih navijačev. Lakersi so prepričljivo zmagali, bolj kot to pa je zaskrbljujoča poškodba Gorana Dragića, ki si je v drugi četrtini poškodoval levo stopalo. Prve ocene resnosti poškodbe iz ZDA niso spodbudne, ogroženo naj bi bilo tudi njegovo nadaljnje igranje v finalu.

Miami je sicer odlično začel finalno tekmo in v prvi četrtini povedel 23:10. Po minuti odmora Lakersov so LeBron James in soigralci zaigrali veliko bolje. Do sredine druge četrtine je bil sicer rezultat še izenačen, potem pa je bilo do sredine tretje četrtine na parketu samo še moštvo iz Los Angelesa, ki je prišlo do vodstva 32-ih točk in tekma je bila seveda odločena, v zadnji četrtini so dobili priložnost tudi rezervisti na obeh straneh.

Goran Dragić je igrišče zapustil v 20. minuti igre, po tem, ko je na igrišču prebil 15 minut in v tem obdobju dosegel 6 točk in 3 podaje. Do poškodbe je prišlo v napadalni akciji, ko je skušal Dragić priti mimo Ronda, ni pa prišlo do nobenega kontakta med njima, Dragić je po podaji samo pogledal proti nogi. Za kako hudo poškodbo gre, še ni znano, verjetno bo več informacij tekom dneva, po prvih podatkih naj bi šlo za poškodbo stopala, naj pa bi po tekmi brez večje pomoči in opore stopala odšel iz dvorane.

 

Ni pa bil Dragić edini s težavami s poškodbo pri Miamiju – v drugi četrtini si je gleženj zvil Jimmy Butler, ki pa je lahko nadaljeval tekmo in bil na koncu najboljši strelec pri Vročici – dosegel je 23 točk. Manj sreče je imel Bam Adebyo, ki je ob trku z Dwight Howardom sredi tretje četrtine obnovil poškodbo leve rame, ki ga je mučila že proti Bostonu, in se podobno kot Dragić ni več vrnil na parket.

Od preostalih igralcev Miamija se je najbolj izkazal Kendrick Nunn, dosegel je 18 točk, Tyler Herro je dosegel 14 točk.

Na drugi strani sta kraljevala dvojec JamesDavis. Slednji je dosegel 34 točk in 9 skokov, James pa 25 točk, 13 skokov in 9 asistenc.

Naslednja tekma je že v noči na soboto, mi pa bomo v tem času seveda predvsem spremljali stanje poškodbe Gorana Dragića.

Liga NBA, 30.9.

Miami – LA Lakers 98:116