Lakersi brez zmage na pripravljalnih tekmah, Denver s Čančarjem do prve po podaljšku

Rubrika: Liga NBA

LA Lakersi so na šestih pripravljalnih tekmah zabeležili šest porazov. Če so na začetku igrali še brez prvega zvezdnika Jamesa, predvsem pa nova velika trojka James – Davis – Westbrook skupaj praktično ni igrala, je bila nazadnjih tekmah minutaža nosilcev igre že precej večja, vseeno pa to ni bilo dovolj za vsaj kakšno zmago.

Gre sicer za pripravljalne tekme, na podlagi katerih se še ne da sklepati, kako uspešne so bile ekipe pri sstavljanju novih moštev in v kakšni formi so pred začetkom sezone, vseeno pa gre za določene kazalce, ki jih ni moč spregledati. Bolj kot porazi verjetno Lakerse bolijo poškodbe Trevorja Arize (desni gleženj) in Talon Horton Tuckerja (palec na desni roki), ki bosta odsotna vsaj mesec dni na začetku sezone.

 

James je pri porazu proti Sacramentu prispeval 30 točk in pripravljen stopa v svojo že 19. NBA sezono. Westbrook je dal 18 točk, 15 jih je prispeval Anthony, 14 pa Davis. Za Sacramento Fox dosegel 21 točk, Terence Davis 20.

Je pa prvo zmago na pripravljalnih tekmah dosegel Denver – na drugi zaporedni tekmi v Oklahomi, na kateri so počivali glavni Denverjivi nosilci, je po podaljšku ekipa iz Kolorada le zmagala.

Vlatko Čančar je igral 34 minut, dosegel 12 točk in imel 4 skoke. Prvi strelec je bil Markus Howard, dosegel je 31 točk.

V noči na soboto sledi še zadnji krog pripravljalnih tekem – proti aktualnim prvakom bo igral tudi Luka Dončić z Dallasom. Potem sledijo trije dnevi premora, v noči na sredo pa se s tekmama Brooklyn – Milwaukee in Golden State – Los Angeles tudi uradno začenja 75. sezona lige NBA.