Lakersi boljši od Milwaukeeja, Utah do sedme zaporedne zmage

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

LeBron James je prvič v sezoni presegel mejo 30-ih točk, Lakersi pa so na gostovanju premagali Milwaukee, ki je prvič v sezoni izgubil dvakrat zapored.

Domačini so v prvem polčasu večinoma vodili, ob koncu druge četrtine pa so povedli Lakersi, ki so na začetku drugega polčasa povedli za 12, kar je bila najvišja prednost na tekmi. Milwaukee se je nekajkrat uspel skoraj povsem približati, toda prvaki so vedno našli odgovor. Nazadnje 3 minute pred koncem, ko je Middleton znižal zaostanek na 3 točke, na drugi strani pa je trojko takoj zadel Caldwell-Pope, ki je skupaj zadel 7 trojk.

James je dosegel 34 točk, imel je tudi 8 asistenc, Caldwell-Pope je dodal 23 točk. Trojka Milwaukeeja Giannis (25 točk, 13 skokov), Holiday (22 točk) in Middleton (20 točk) je sicer skupaj dosegla 67 točk, nihče izmed rezervnih igralcev pa ni dosegel več kot 4 točke, skupaj so rezervisti dosegli samo 16 točk.

Lakersi tako ostajajo neporaženi na gostovanjih, skupaj imajo že 8 zmag.

Golden State, ki je zadnji premagal prvake, je na domačem terenu izgubil proti New Yorku, za katerega je RJ Barret dosegel rekord kariere, 28 točk, Julius Randel pa je bil podajo prekratek za trojnega dvojčka (16 točk, 17 skokov, 9 asistenc).

Tekmo je zaznamovala tudi izključitev Draymonda Greena zaradi dveh tehničnih napak – prvo si je prislužil zaradi pregovarjanja s sodniki, drugo pa po tem, ko se je po izgubljeni žogi v napadu ob vračanju v obrambi razburjal na svojega soigralca, novinca Weismana, sodniki pa so to ocenili (tudi) kot novo neprimerno obnašanje do njih. Pri domačih je bil na koncu najboljši strelec Steph Curry, dosegel je 30 točk.

 

Osebni rekord sezone je za sedmo zaporedno zmago Utaha uspel Donovan Mitchellu, dosegel je 36 točk, od tega 6 trojk. New Orleans je bil do polovice tekme še konkurenčen, na začetku druge četrtine je celo povedel za 16 točk, po izenačenju ob polčasu pa so v drugem delu igre pobudo prevzeli domačini, najvišja prednost, 17 točk, je bila na semaforju prav proti koncu zadnje četrtine.

Zion Williamson je za goste dosegel 27 zočk.

Liga NBA, 21.1.

LA Lakers – Milwaukee 113:106

New York – Golden State 119:104

New Orleans – Utah 118:129