Lahko podjetni Olympiakos reši Olimpijo?

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Kar se včeraj zdelo praktično nemogoče, se danes dogaja.

Grški Olympiakos prihaja v Zagreb, kjer se bo sestal z vodstvom Lige ABA. Da bi prišli podjetni Grki le na kavo, dvomimo.  „Predstavniki Olympiakosa prihajajo, da se srečajo z vodstvom Lige ABA z željo, da se preuči možnost vključitve v ligo,“ poroča spletni portal EuroHoops.

Plus in kopica pomislekov

Olympiakos bi zagotovo dal tekmovanju dal dodatno težo, a to za sabo potegne toliko stvari, da se kljub zgoraj navedenemu sestanku zdi praktično nemogoče, da bi ekipa iz Pireja resnično vstopila v regijo.

Menjava statuta, število klubov…

Liga ABA ima jasen statut, v njem pa piše, da v ligi igrajo ekipe ex-jugoslovanskih republik. Da bi menjali statut, je malo verjetno. Prav tako se je Liga ABA v zadnjih letih zresnila in stabilizirala. Pred vsako sezono je jasno, kako se izpade, kako se napreduje in koliko klubov je v ligi. Prihod Olympiakosa širi ligo, ruši koledar, odpira vprašanje, kdo bo zapolnil 14. mesto v Ligi ABA. Zdaj je ducat klubov, 13. bi bil Olympiakos. Da bi 14. mesto zapolnila Petrol Olimpija, je težko verjeti. Ko izpadeš iz lige, izpadeš. Pot nazaj je jasna. Kandidat za 14. mesto bi bil lahko poraženi v dodatnih kvalifikacijah za Ligo ABA, ki jih bosta odigrala Zadar in MZT. Pa si poraženi res zasluži mesto v Ligi ABA, Olimpija pa ne?

Vodstvo Lige ABA na čelu ima jasno stališče.

Če imaš sedem glasov

Vprašanje pa je, kako razmišljajo klubi. Skupščina lige lahko menja vse, zbrati je treba le zadostno število glasov (sedem ali več) in spremembe so tu.