Lahko delo za Golden State v uvodnem srečanju

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Aktualni prvaki so uspešno začeli svojo obrambo naslova najboljšega moštva na Zahodu. Uvodno srečanje konferenčnega finala so prepričljivo dobili Golden State Warriors. Portland je uspel kolikor toliko držati priključek vse do zadnje četrtine, ko so pa Bojevniki, ki so igrali brez poškodovanega Kevina Duranta, dali v višjo prestavo in dosegli kar 39 točk v zadnjih dvanajstih minutah igre.

Uvodno srečanje je bilo zanimivo tudi, ker je šlo za prvo medsebojno tekmo bratov Curry v končnici. A tudi osebna bitka je pripadla starejšemu Stephu, ki je bil s 36 točkami (9/15 za tri) najboljši strelec tekme, medtem ko je Seth zadel zgolj enkrat in večer končal pri treh točkah.

Portland bo moral veliko tega postoriti v obrambi, če želi imeti možnosti v tej seriji. Za prvi poraz lahko še vedno krivijo utrujenost po dolgi seriji z Denver Nuggets, v noči na petek pa bo jasno, če lahko sploh ogrozijo mesto Warriorsov v velikem finalu. Tudi brez Duranta se zdi, da so Bojevniki korak pred vsemi ostalimi v ligi.


Liga NBA sinoči

Golden State Warriors – Portland Trail Blazers [1:0]
116:94
Curry 36 in 7 asistenc, Thompson 26; Lillard 19, McCollum, Harkless in Hood po 17.


Liga NBA jutri

Milwaukee Bucks – Toronto Raptors [0:0] (02:30)