LA Clippers doletela kazen zaradi komentarjev o Kawhiju Leonardu

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Liga NBA je naložila 50 tisoč ameriških dolarjev kazni moštvu Los Angeles Clippers zaradi kršenja t. i. “tampering rules” ali pravil o nevmešavanju. Ta pravila od ekip zahtevajo, da ne poskušajo mimo uradnih kanalov stopiti v kontakt ali vplivati na igralca, ki ima pogodbo z neko drugo ekipo.

In česa so krivi Clippersi? V pisarnah lige so odločili, da je trener Doc Rivers prestopil mejo, ko je v televizijskem prenosu dejal, da ga Kawhi Leonard spominja na Michaela Jordana. Omenjeno izjavo le stežka lahko označimo za vmešavanje v delo druge ekipe, a je treba pri odločitvi lige vzeti v kontekst celotno sezono. Kawhiju Leonardu se poleti izteče aktualna pogodba in ni skrivnost, da si ga posebej želijo ravno v Staples Centru. Pri tem so se več kot očitno posluževali nekaterih spornih praks, zadnji komentar Riversa pa je bil le kaplja čez rob.

Uveljavljanje omenjenih pravil je seveda skrajno zahtevno v moderni dobi sporočil, emailov in ostalih komunikacijskih mrež, zaradi česar se vodstvo lige zelo redko poslužuje kaznovanja. Zadnji odmeven primer je bil pred dvema letoma, ko so bili kaznovani LA Lakers zaradi nedovoljene komunikacije med direktorjem kluba Magicom Johnsonom in, takrat še krilom Pacersov, Paulom Georgeom.