KZS, vse najboljše!

Rubrika: Liga Nova KBM

Košarkarska zveza Slovenije je na ljubljanskem taboru v družbi klubskih košarkarskih delavcev, poslovnih partnerjev in košarkarskih prijateljev praznovala 70. rojstni dan. Na sproščeni prireditvi, ki jo je povezoval ter za zabavo skrbel Klemen Slakonja, so bili gostje v rojstnodnevnih željah enotni. Košarkarski zvezi Slovenije so zaželeli vse najboljše in še na mnoga uspešna leta.

Prijetno druženje na ljubljanskem Taboru, kjer je 15. januarja 1950 potekala tudi ustanovna skupščina KZS, je bilo uvod v praznovanje 70 let delovanja Košarkarske zveze Slovenije. V letu 2020 bosta namreč sledila še dva dogodka. Junija bomo pripravili posebno presenečenje in v Stožicah uživali v tekmi moške članske reprezentance, glavno praznovanje ob 70-letnici pa se bo odvilo jeseni, ko bo luč sveta ugledal film o nepozabni poti slovenske izbrane vrste na evropski prestol.

Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec je v svojem pozdravnem govoru izrazil zadovoljstvo, da zveza rojstni dan praznuje v krogu košarkarskih prijateljev in med drugim izpostavil: ”Najprej bi se rad zahvalil vsem nekdanjim in sedanjim sodelavcem Košarkarske zveze Slovenije. Vi ste tisti, ki ste omogočili, da naša zveza živi in deluje že 70 let. Namesto naštevanja preteklih pomembnih dogodkov in mejnikov v zgodovini Košarkarske zveze Slovenije, ki jih verjetno vsi dokaj dobro poznamo, se nam je zdelo bolje, da vam predstavimo, česa vse se bomo lotili v jubilejnem letu 2020. Pred nami je namreč veliko novih izzivov. V prvi vrsti se moramo še bolj povezati z našimi člani, torej s košarkarskimi klubi, ki so baza naše košarke. Prepričan sem, da lahko vsi akterji v slovenski klubski košarki s skupnimi napori naš šport naredimo še bolj priljubljen in prepoznaven. Drugi izziv pa je zagotoviti razmere, ki bodo omogočale doseganje čim boljših rezultatov naših reprezentanc.”

In na košarkarskem parketu moška reprezentanca že čez dober mesec dni začenja svojo pot branjenja naslova evropskih prvakov, junija bo #mojtim lovil premierni nastop na olimpijskih igrah, še prej bo enake sanje skušala uresničiti reprezentanca v košarki 3×3. Na košarkarskem zemljevidu je vse bolj cenjena ženska reprezentanca, ki bo že proti koncu leta skušala stopiti še stopnico višje na poti na tretje zaporedno evropsko prvenstvo, znova pa nas čaka razburljivo poletje z mlajšimi reprezentančnimi kategorijami.