KZS potrdil stik z Grkom, kaj bo s Trifunovičem?

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Kot so na Košarkarski zvezi Slovenije medijem potrdili že v sredo v večernih urah, so stekli pogovori med vodstvom zveze in grškim košarkarskim strokovnjakom Dimitriosom Itoudisom o prevzemu položaja selektorja slovenske reprezentance.

Oglasil se je predsednik

”Kot smo potrdili že včeraj, lahko povem, da se Košarkarska zveza Slovenije pogovarja z Dimitriosom Itoudisom o prevzemu položaja selektorja slovenske reprezentance. Podan je obojestranski interes za sodelovanje, vendar je pri tem kar nekaj izzivov. Košarkarska zveza Slovenije zato želi najti najboljšo možno rešitev v danih razmerah, ko so koledarji mednarodnih klubskih in reprezentančnih tekmovanj neusklajeni. To okoliščino je treba žal upoštevati pri nadaljnjih odločitvah. Vse bolj namreč postaja jasno, da odsotnost dogovora FIBA – Evroliga pomeni ne samo odsotnost najboljših igralcev v reprezentancah, ampak je izredno težko, če ne celo nemogoče, evropskim reprezentancam zagotoviti tudi najboljše trenerje, ki so večinoma angažirani v evroligaških klubih,” je na to temo dodal Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije.

Kaj pa Trifunovič?

Ob tem pa ni jasno, kakšna vloga bo pripadla Radu Trifunoviču, ki ima s KZS-jem še vedno veljavno pogodbo in je selektor še vedno.

“Ko bodo dogovorjene in sprejete vse odločitve glede vodenja slovenske moške članske reprezentance, bomo seveda o tem obvestili športno javnost,” so še dodali na KZS-ju.