KZS sporočil vrstni red v 2. SKL, 3. SKL in 4. SKL

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Včeraj se je sklenila dopisna seja Izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije. V središču pozornosti pa prekinitev sezone 2019/2020.

”S predstavniki združenj košarkarskih klubov smo v zadnjih dneh opravili več razgovorov in prišli do skupnega zaključka, da s tekmovanji v sezoni 2019/2020 zaključimo. V tako negotovi situaciji druge možnosti nismo videli in tudi klubi so bili pri tem enotni in enakega mnenja.”, je odločitev pojasnil predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec.

Sprejeli so, da Ligi Nova KBM ni prvaka, nihče ne izpade.

V 2. SKL je po 20 krogih za prvaka okronan Triglav, izpadeta pa KK Parklji in KK Ljubljana.

Iz 3. SKL v 2. SKL napredujejo AKK Branik Maribor, KK Litija in KD Nova Gorica, ki so bili prvaki rednega dela v svojih kategorijah. Tu je KD Slovan Ljubljana že napovedal pritožbo.

Iz 4. SKL v 3. SKL napredujeta prvaka rednega dela – Vrhnika in KK Vrtnine Palir Prebold 2014.

V 1. SKL(Ž) so naslov državnih prvakinj osvojile košarkarice ŽKK Cinkarna Celje.

Mlajše starostne kategorije
Končni vrstni red v vseh mlajših starostnih kategorijah se določi na osnovi 147. člena Tekmovalnega pravilnika glede na uvrstitve zaključenih delov tekmovanja.

V tekmovalni sezoni 2020/2021 bodo v članski kategoriji sodelovale ekipe, ki bodo izpolnjevale  pogoje za nastop v posameznem rangu tekmovanja: v skladu s sklepom IO KZS so pridobile pravico nastopanja iz naslova tekmovalne uspešnosti, bodo imele podeljeno licenco Komisije za licenciranje in bodo posredovale prijavo v skladu z Razpisom tekmovanja.