Krušič se veseli dela z Milovićem, dodal bo izkušnje

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Na prenovljeni spletni strani Zlatoroga so dan po oznanitvi prve okrepitve Mateja Krušiča objavili intervju z visokoraslim Celjanom. Spregovoril je, kako se pripravlja na novo sezono, kaj pričakuje od dela s Predragom Milovićem in kako bo skušal ekipi pomagati do čim boljših rezultatov. Intervju objavljamo v celoti.

foto: kosarkarskiklub-lasko.si

foto: kosarkarskiklub-lasko.si

Slabe tri mesece ste že na “dopustu” in kaže, da treninge že močno pogrešate …

Iz Češke sem se res da vrnil že pred meseci in toliko kot mi je ugajal počitek, toliko bolj sem vajen treninga in priznam, da skupne treninge že kar malo pogrešam. Sicer indiviualno treniram že mesec in pol, predvsem na atletskem stadionu. Pogrešam ekipni duh, zato bom vesel, ko se bodo začele priprave na novo sezono.

Nova sezona, nov klub. Tokrat v Laškem. Kaj pričakujete?

Trenutno mi je zelo pomembno, da sem doma, saj imam družino. Zdi se mi prav, da je družina skupaj in ne vsak na svojem koncu, celo v drugi državi. Zlatorog je pa tako in tako eden najboljših slovenskih klubov, zato imamo vsi visoka pričakovanja (tako klub, kot jaz). Seveda se bom trudil, da bom upravičil svoj prihod v Tri lilije.

Veljate za občasnega reprezentanta, a letos te selektor ni vpoklical. Ste kaj razočarani?

Nisem, sploh ne. Imam prosto poletje in se bom sam pripravljal še naprej.

Ste pa bili v reprezentanci, in sicer pri mlajših članih, ko ste nanizali kar nekaj dobrih rezultatov. Kakšni so spomini?

Najlepši spomin je seveda na Turčijo, ko smo leta 2006 v Izmirju osvojili tretje mesto.

V KK Zlatorogu je trener izkušeni Predrag Milović. Poznate njegovo delo, se bosta ujela?

Predraga poznam, sva se že srečala in vem, da je odličen trener. Sodelovala še sicer nisva, vendar sem se pogovarjal s fanti s katerimi je že delal in slišal sem same dobre stvari. Veselim se dela z njim ter seveda z ostalim strokovnim vodstvom.

Svojo športno kariero ste začeli kot rokometaš. Zakaj ste se nato odločil za košarko?

Oba športa sta mi bila pri srcu. Zaradi višine so mi ves čas govorili, da bi lahko bil tudi košarkaš in tako sem se preizkusil še v košarki. Bilo mi je všeč, dokazal sem, da zmorem tudi to in tako se je začelo. Ostal sem in danes sem tu kjer sem.

Kot pravijo ste velik ljubitelj skupine Siddharta?

Ja res je. Če bi lahko bi jih poslušal dan in noč, prav tako legendarne Queene. Uživam v glasbi in mislim, da sem eden največjih oboževalcev Siddharte. Če bi imel čas in ne bi imel profesionalne športne kariere, bi bil najbrž na vsakem njihovem koncertu.

Za konec še nazaj k košarki. Najverjetneje boste v ekipi med starejšimi igralci. Kakšen je občutek?

V bistvu sem tega sedaj že navajen, ker sem bil tudi na Češkem najstarejši. To me nikakor ne moti, v bistvu to tudi pomeni, da naj bi imel kar nekaj izkušenj, ki jih bom z veseljem pomagal prenašati na mlajše klubske kolege.