Krka začela s pripravami na novo sezono

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Krke so začeli s pripravami na novo sezono. Trener Simon Petrov je košarkarje zbral na večernem treningu v Športni dvorani Leona Štuklja.

Na prvem treningu so bili prisotni Jure Balažić, Žiga Fifolt, Dalibor Đapa, Miha Škedelj, Jakov Stipaničev, Leon Stergar, Luka Lapornik, Martin Jančar Jarc, Marko Jošilo, Paolo Marinelli, Glenn Cosey, Ivan Ramljak, Tim Osolnik, Luka Medved in Imran Polutak. Novinec Gani Lawal se bo ekipi pridružil prihodnji teden.

Ekipo je uvodoma pozdravil in nagovoril predsednik KK Krka Andraž Šuštarič, ki je igralcem zaželel uspešno sezono. „Pričakujem, da bomo imeli precej bolj taktično zrelo ekipo kot lani. Fantje so se določenih zadev naučili,“ se dobre sezone nadeja trener Simon Petrov, ki mu bosta asistirala Dalibor Damjanovič in Matic Šiška, kondicijski trener ostaja Matej Gliha.

Kapetanski trak ostaja pri Juretu Balažiću, ki sezon ne šteje več, počuti se dobro, motiv pa ni sporen. „Boljše službe ni, zame je to užitek,“ je po treningu povedal vidno dobro razpoloženi Balažić, ki se nadeja, da bo imelo moštvo nekaj več športne sreče kot v minulih mesecih. „Lanska sezona je bila označena za neuspešno, pa smo bili na štirih ali petih tekmah žogo proč od zmage. Če bi jih dobili polovico, bi bilo povsem drugače predvsem v Ligi ABA. Letos smo dobili tri kvalitetne tujce, za katere verjamem, da bodo dodali svoje. Zato imamo višje apetite,“ še doda Balažić.

Moštvo bo pripravile opravilo v Novem mestu, odigralo pa bo nekaj pripravljalnih tekem. Šestega septembra krkaši potujejo v Trstu na tekmo s Fortitudom, 14.9. v Novem mestu gostuje ruski Jenisej, 18.9. Krka odhaja v Laktaše na tekmo proti Igokei, za tem pa sledita še tekmi na turnirju v Sarajevu (20. in 21.9.). Češki Nymburk pa bo Krkin tekmec 26.9., obračun bo na sporedu v Zrečah.