Krka z gledalci čaka Olimpijo!

Rubrika: Liga Nova KBM

Pred nami je 2. tekma finala Lige NKBM, na tribune pa se ob doslednem upoštevanju epidemioloških pravil vračajo gledalci! Tudi v Novo mesto, kjer Krka jutri od 16. ure naprej gosti ekipo Cedevite Olimpije. Zmaji vodijo 1:0, na prvi tekmi so bili suvereni. Dolenjci se nadejajo močni podpori s tribune in morebitnemu izenačenju. Pred parimi so potrdili, da je prižgana zelena luč za gledalcev v Športni dvorani Leona Štuklja!Vstop na tekmo bo mogoč samo ob spoštovanju veljavnih odlokov ki urejajo preventivne ukrepe:

– z nošenjem obraznih mask in spoštovanjem medsebojne razdalje, ki veleva da je med gledalci vsaj eno prosto sedišče (skupaj lahko sedijo le gledalci iz skupnega gospodinjstva)

– z veljavno vstopnico (prost vstop na tekmo ne bo mogoč, zaradi omejitve obiskovalcev; od 13. ure naprej bodo na voljo vstopnice na blagajni ŠD Leona Štuklja, na voljo bo manjša količina po ceni 5 evrov. Otroci prostega vstopa nimajo le zato, ker lahko le in samo s pomočjo prodanih vstopnic zagotovimo dovoljeno število ljudi v dvorani za izvedbo tekme pod točno določenimi pogoji, velja tudi letna karta)

– tekmo pa si bodo lahko v živo ogledali gledalci, ki izpolnjujejo tako imenovane PCT pogoje (ne glede na starost):

 1. negativni rezultat testa na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od 72 ur od prejema rezultata (hitri ali PCR test)
 2. dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 (od začetka simptomov ne sme miniti več kot šest mesecev)
 3. dokazilo o o cepljenju zoper COVID-19 s katerim obiskovalec dokazuje, da je preteklo od prejema:
 4. drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj sedem dni,
 5. drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni,
 6. prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni,
 7. odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni,
 8. prvega odmerka cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni,
 9. drugega odmerka cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology preteklo najmanj 14 dni,
 10. drugega odmerka cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali
 11. drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni.
 12. dokazilo iz zgornje 2. točke, ki so se v obdobju do največ osem mesecev od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov, cepili z enim od cepiv iz 3. točke, pri čemer v primeru cepiv iz prve in druge alineje iz prejšnje točke zadostuje en odmerek.

Hvala za razumevanje in spoštovanje ukrepov, so še zapisali pri KK Krka.