Krka v zadnji četrtini do zmage v Laškem

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V sredo, 12. decembra, se je s tekmo v Laškem, kjer so domačini gostili Krko, začelo 9. kolo Lige Nova KBM. Krka se vrača domov z zmago. V petek bo, v direktnem prenosu na Šport TV, Petrol Olimpija dočakala goste iz Domžal. V soboto, 15. decembra, pa se bo 9. kolo zaključilo s tremi tekmami ob istem času. V Kopru se bodo pomerili igralci Sixt Primorske in Ilirije, Šentjur potuje na gostovanje v Šenčur, Rogaška pa doma pričakuje goste iz Polzele.

Liga Nova KBM, 9. krog, 12.12.
Zlatorog – KRKA 85:93 (24:21, 19:25, 25:16, 17:31)
Thomas JR 21, Rojc in Lindsey 15, Barič (9 asistenc) 14; Cinac (11 skokov) 22, L. Lapornik 19, Marinelli (6 asistenc) 12

V uvodni tekmi 9. kola so gostje iz Novega mesta na koncu odnesli obe točki, čeprav so po treh četrtinah še zaostajali. Krka je tako nadgradila uspeh iz prejšnjega kroga proti Rogaški in tudi malo popravila vtis po porazu v regionalni ligi, za Laščane pa je današnji poraz tretji v nizu.

Krka je do zmage prišla po odlični zadnji četrtini, ko je dosegla kar 31 točk in brez težav nadoknadila zaostanek po treh delih. Do takrat so si domači, ki so dobili prvo in tretjo četrtino, imeli še šest točk naskoka (68:62). A za zmago bi morali dobro odigrati tudi zadnjih deset minut, kar pa jim ni uspelo. Gostje so jih hitro ujeli, pri 72:71 pa za kratko prevzeli vodstvo in nato Laščanom dovolili le še en preobrat. Domači so sicer spet povedli, zdelo se je, da imajo pri 81:76 še vedno dovolj moči za to, da tekmo pripeljejo do uspešnega konca. Vendar se jim je nato skoraj povsem ustavilo: v zadnjih štirih minutah in pol so zmogli samo še štiri točke, gostje pa so neusmiljeno polnili koš in samo v teh minutah nasuli 17 točk, tako da na koncu zmaga ni bila vprašljiva.

Pri Krki je Dino Cinac tekmo končal z dvojčkom pri 22 točkah in 11 skokih, Luka Lapornik pa je dodal 19 točk. Pri Laščanih je Cleveland Thomas končal z 21 točkami, po 15 sta jih dodala Matej Rojc in Jalen Lindsey.

V naslednjem kolu bo 22. decembra Zlatorog Laško igral proti Hopsom, Krka pa bo 20. decembra gostovala pri Petrolu Olimpiji.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Chris Thomas, trener Zlatoroga:
“Danes smo igrali kakor želimo igrati. Imeli smo kratko klop in težave z osebnimi napakami, vendar smo dokazali, da se lahko kosamo s katero koli ekipo, če le igramo tako kot znamo.”

Simon Petrov, trener Krke:
“Veseli me, kako smo odigrali končnico. Zlatorog je bil trd nasprotnik, a smo bili do konca zbrani in uspeli preobrniti tekmo v svojo korist.”