Krka v Srbijo po novomeški scenarij

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

S tekmo Mega Bemax – Krka se začenja 19. krog Lige ABA. To bo obračun 5. in 12. ekipe v regiji. Domačini tekmovalnega imperativa nimajo, Krka pač, saj lovi verjetno kar zadnji vlak, da ostane v boju za 11. ali 10. mesto. Povsem drugače bi bilo, če bi Dolenjci minulo nedeljo ugnali FMP. Pa ga niso. Krkina Končnica in zunanji faktor sta terjala svoje, na Krki pa je, da to popravi, če želi in si zasluži mesto v regiji.

Danes bodo sodili Ilija Belošević, Denis Hadžić, Dragan Kralj.

Liga ABA, 19. krog, 8.2.
Mega Bemax – Krka (18.00)

9.2.
Mornar – Crvena zvezda (19.00)
Zadar – Cibona (21.00)

10.2.
Cedevita – FMP (17.00)
Partizan – Budućnost (19.00)

11.2.
Petrol Olimpija – Igokea (18.00)

Spremembe v ekipi

Mego je pred dnevi zapustil Kostja Mushidi, ki je zadnjo tekmo v dresu Mege odigral ravno proti Krki v Novem mestu, tam so Dolenjci slavili. Takisto velja omeniti, da je ekipa Dejana Milojevića precej slabše odigrala drugi del tekmovanja – na zadnjih devetih tekmah so slavili le dvakrat. Ne pozabimo pa, da bi se še veliko boljši ekipi poznal odhod Goge Bitazdeja, ne le Megi.

Skok, podaje, izgubljene žoge, prosti meti

„Krki je vsaka teka ključna. Zato bo dala vse od sebe, da zmaga. S tako igro, kot je bila proti Zadru, ne moremo premagati nikogar! Pričakujem reakcijo mojih igralcev. Če bo prevladal naš ritem in če dobimo skok, potem lahko pridemo do zmage, ki bi nam precej pomenila zavoljo samozavesti pred končnico pokala Radivoja Koraća,“ je povedal Dejan Milojević, čigar ekipa je še vedno vodilna pri skoku v napadu v celotni regiji, na 2. mestu pa po številu podaj in izgubljenih žog na tekmo. Če bodo v končnici morda odločali prosti meti, je vsaj na papirju v prednosti Krka, ki je proste mete zadeva s 75-odsotno natančnostjo, Megin odstotek je 63,3%.

Petrov ima načrt

„Po bolečem porazu z FMP se moramo osredotočiti na naslednje štiri tekme. Prva je na vrsti Mega, ki bo prav tako kot mi, želela popraviti vtis po porazu v preteklem kolu. V prvem delu smo jih uspeli premagati, podobno pa moramo igrati tudi v Sremski Mitrovici. Pametno v napadu, narediti čim manj napak in jim onemogočiti lahko koše iz protinapadov. V obrambi pa čim bolj nadzirati skok in jim prav tako onemogočiti točke iz ponovnih napadov. Če nam to uspe, potem se lahko nadejamo uspehu tudi v gosteh,“ se je tekme dotaknil trener Krke Simon Petrov.

„Gostovanja pri Megi so vedno zahtevna, sploh če se zavedaš, da je tekma zelo pomembna za nadaljevanje sezone. A hkrati je lahko to tudi dobra spodbuda, da damo vse od sebe in dokažemo, da lahko obstanemo v tej ligi. Igrati moramo strpno, narediti čim manj napak in potem bodo naše možnosti večje,“ pa je pristavil Miha Škedelj, mladi košarkar novomeškega moštva.