Krka v končnici, Helios zapravil met za zmago

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Krke so v zaostali tekmi 11. kola Lige Nova KBM doma za točko premagali Helios Suns. Ostale tekme dotičnega kola so bile odigrane v koncu meseca decembra, zmage pa so se veselili košarkarji Sixt Primorske, Ilirije, Šentjurja in Petrol Olimpije.


Liga Nova KBM, 11. krog, 29.1.
KRKA – Helios Suns 66:65 (12:20, 20:16, 11:14, 23:15)
Bratož 15, Lalić 11 (5 skokov), Cinac 10; Pašajlić 13, Mahkovic 12 (5 skokov), Močnik 10 (7 skokov, 5 podaj)

Krka se je po današnji tekmi po številu zmag izenačila z vodilno Sixt Primorsko, na drugi strani pa ima Helios po današnji tekmi osem zmag in sedem porazov. V prvem polčasu so bili praktično ves čas v ospredju Domžalčani, ki so imeli sredi druge četrtine že 14 točk prednosti (28:14), a do konca polčasa so jih Novomeščani uspelo ujeti in napovedali zanimiv drugi del. V tretji četrtini so si gostujoči košarkarji znova priigrali kar zajetnih 13 točk prednosti (50:37), v zadnjih deset minut pa so nesli sedem točk prednosti. Novomeščani so se nato povsem vrnili v igro, sredi četrtine izničili zaostanek in tudi prešli v vodstvo. V zadnji minuti je Paolo Marinelli najprej z dvema prostima metoma poskrbel za 66:63, Jure Močnik je prav tako s prostima metoma goste približal na 66:65, zatem pa je pri domačih trojko zgrešil Miha Škedelj, na drugi strani pa tri sekunde pred koncem Miroslav Pašajlić, ki je tako imel tudi zadnji met za zmago gostov.
Pri domačih je bil s 15 točkami najboljši Domen Bratož, pri gostih pa s 13 točkami Miroslav Pašajlić. Novomeščani bodo že v četrtek, 31. januarja v naslednjem kolu Lige Nova KBM doma gostili Šenčur, Domžalčani pa v nedeljo, 3. februarja doma gostijo Rogaško.

Izjavi trenerjev po tekmi
Simon Petrov, trener Krke:
”Veseli me, da smo izvlekli zmago v končnici. Mogoče je to nov trend, da uspemo dobiti tekme v zadnjih minutah tekme. Vsaka takšna zmaga je za nas pomembna, mislim pa, da bi morali tekmo odigrati veliko pametneje in to je dobra šola za naprej.’’

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov:
”Čestitke Krki za zmago. Na žalost nam danes ni stekel met, še posebej slabo smo metali za tri točke. Če bi vsaj približno ponovili predstavo iz Šenčurja, bi verjetno zmagali. Vseeno smo prikazali dobro igro proti Krki, ki je bila na domačem terenu nedvomno velik favorit. Sedaj moramo dvigniti glave in se pripraviti na tekmi, ki nas še čakata v tem tednu.’’