Krka v goste Šentjurju

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

S tekmo med Šentjurjem in Krko se bo začelo 5. kolo Lige Nova KBM. Vodilni Novomeščani gostujejo v Šentjurju, domačini pa do zdaj neporažene Novomeščane čakajo po zmagi nad Heliosom v 4. kolu Lige Nova KBM. Preostale štiri tekme bodo na sporedu v soboto in nedeljo. V prenosu na Šport TV si bo moč ogledati sobotno srečanje med Sixt Primorsko in Helios Sunsi.

Liga Nova KBM, 5. krog, 9.11.
Šentjur – Krka (19.00)

Petkov večer prinaša obračun med Krko in Hopsi Polzela. Vodilni Novomeščani v tej sezoni Lige Nova KBM še ne poznajo poraza. Igralci iz Šentjurja pa pričakujejo tekmo z gosti iz Novega mesta z dobro popotnico, saj so v 4. kolu v gosteh premagali Helios Suns. Na štirih medsebojnih obračunih v pretekli sezoni sta obe ekipi zabeležili po dve zmagi. Krka se lahko pohvali z najbolj učinkovitim napadom v dosedanjem poteku Lige Nova KBM, saj povprečno dosega več kot 87 točk na tekmo.

Pri Šentjurju je najboljši strelec ekipe Davor Konjević, ki v povprečju dosega 20 točk na tekmo, v 4. kolu Lige Nova KBM pa je bil tudi MVP kola, pri Krki pa izstopa izkušeni Jure Lalić, ki je najboljši strelec ekipe in dosega v povprečju 13,8 točke na srečanje.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Jakša Vulić, trener Šentjurja:
“Pred nami je tekma z ekipo, ki v Ligi Nova KBM še ni poražena. Krka igra zelo agresivno obrambo, ima širok nabor igralcev, s številnimi menjavami pa drži visoko raven intenzivnosti skozi vso tekmo. Na nas je, da se jim zoperstavimo na enak način in s pomočjo navijačev skušamo priti do nove zmage.”

Simon Petrov, trener Krke:
“Tekme v Šentjurju so bile vedno zahtevne, saj imajo domači igralci odlično podporo s tribun, ki jim daje še dodatno motivacijo k dobrim predstavam. Šentjur je dobro začel sezono, se dobro upiral Olimpiji in Rogaški in nazadnje gladko premagal Helios v gosteh. Imajo izkušeno moštvo in še bolj izkušenega trenerja. A kot vedno, bo ključ do naše zmage v nas samih: agresivno v obrambi in pametno v napadu.”