Krka v 2. polčasu prek Rogaške do Kopra

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Novomeščani so prvič povedli v 32. minuti s 64:63, domači pa so bili nazadnje v ospredju dve minuti kasneje z 69:68. Krka je nato pobegnila na 74:69 in prednost zadržala vse do konca.

Liga Nova KBM, četrtfinale, 2. tekma,. 4.5.
Rogaška – KRKA 74:80 (28:23, 19:16, 16:20, 11:21)
Davis 19 (5 skokov in 9 podaj), Sarajlija 17, Durnik 12; Mavra 28 (5 skokov in 7 podaj), Balažič 14 (8 skokov)

Košarkarji Krke so v četrtfinalu lige Nova KBM izločili Rogaško in po Sixt Primorski in Helios Suns postali tretji polfinalisti. Na prvi tekmi v Novem mestu so slavili s 77:73, v Rogaški Slatini pa so bili boljši z 80:74. V polfinalu, ki se bo začel prihodnjo soboto in ki se bo prav tako igral na dve zmagi, se bodo pomerili s Sixt Primorsko, ki je bila v četrtfinalu v dveh tekmah boljša od Zlatoroga.

Novomeščani so prvič povedli v 32. minuti s 64:63, domači pa so bili nazadnje v ospredju dve minuti kasneje z 69:68. Krka je nato pobegnila na 74:69 in prednost zadržala vse do konca.

V odsotnosti glavnega organizatorja igre Domna Bratoža, ki je zaradi poškodbe že končal sezono, je vodenje igre odlično opravil Dominik Mavra. Hrvat je v prvem polčasu dosegel 18 točk in tako držal priključek do Rogaške, ki je vodila tudi s trinajstimi točkami prednosti, tekmo pa je končal pri 28 točkah (met iz igre 8:13) ter sedmih podajah in petih skokih (indeks 31).

Mavra je od zadnjega vodstva Rogaške dosegel šest točk, preostale pa sta dodala Jure Balažič (14 točk, 8 skokov) ter Luka Laporniki in Dalibor Đapa. Pri domačih je Rashun Davis dosegel 19 točk (9 podaj), dve manj pa Mirza Sarajlija.

Izjavi trenerjev po tekmi
Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Mislim, da smo v okviru naših sposobnosti dali vse od sebe. Vodili smo 35 minut, nato pa so štirje prosti meti Mavre prelomili to tekmo. Od takrat se nismo več vrnili v igro, zmanjkalo nam je tudi energije. Kosiča ni že dlje časa, Sarajlija ni treniral in je igral pod blokado. Poznalo se je, da ima Krka več igralcev v rotaciji in tudi zaradi tega so s svojo energijo tekmo v zadnjih minutah obrnili sebi v prid. Res pa je tudi, da na tako pomembni tekmi ne smeš zgrešiti 10 prostih metov, če si želiš priti do zmage.”

Simon Petrov, trener Krke:
“Veseli me, da smo uspeli po katastrofalnem prvem polčasu obrniti tekmo v svojo korist. Ključno je bilo, da nismo popuščali in da Rogaški v nadaljevanju nismo dovolili toliko skokov v napadu, kot v prvem polčasu. Igrali smo pametno v obrambi in to je odločilo tekmo.”