Krka proti Megi išče pot iz krize

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Dolenjski košarkarji so na zadnjih treh tekmah Lige ABA doživeli tri poraze, vmes se je prikradla še ničla v domači ligi, klonili so v Šentjurju. Če je bil poraz proti Zadru kiks, ki se zgodi, pa je številne zmotil način, kako se je izgubilo na treh gostovanjih: v Laktaših, Beogradu in Šentjurju. V vsakem primeru na neprimeren način. Tega se trener Simon Petrov in ekipa zavedajo. Če bi izbirali tekmeca, proti kateremu bi popravljali izkupiček, to verjetno ne bi bil Mega Bemax, a v ligi ni slabih ekip.

Liga ABA, 8. krog, 18.11.
Krka – Mega Bemax (17.00)

Agresija in energija

„Če želimo zmagati, bomo morali prikazati veliko boljšo predstavo kot na nekaj zadnjih tekmah. Mega Bemax je podobno moštvo FMP-ju, ki nas je nadigral v ponedeljek. Igrajo s podobno agresivnostjo in energijo, mogoče so kakovostno še nekoliko boljši. Do uspeha lahko pridemo le z moštveno igro tako v obrambi kot v napadu, določena prednost pa so lahko še izkušnje posameznih naših igralcev,“ napoved trener Simon Petrov.

„Čaka nas še en neugoden nasprotnik, poln mladih igralcev, ki igrajo zelo agresivno in na moč. Mi se jim moramo upreti na podoben način, če želimo razmišljati o uspehu. Predvsem pa ne smemo dovoliti, da nam v kakršnikoli faze tekme preveč uidejo, tako kot smo prelahko dovoljevali nasprotnikom v zadnjih tekmah,“ dodaja mladi Miha Škedelj.

Ogledal si je tekmo Krka – Zadar

„Odhajamo h Krki, kjer sta v tej sezoni že „padla“ Partizan in Mornar. Zmaga Zadra in način, kako je do tega prišel, sta za nas vzpodbuda, da smo delali še več in boljše. Agresivna obramba in dobra energija sta predpogoj za uspeh!“ napoveduje trener Mege Dejan Milojevič, čigar ekipa je v tej sezoni že porazila Igokeo, FMP, Cedevito, Olimpijo, Mornar in Zadar.

V dresu Krke sta na listi poškodovanih Jure Balažić in Marko Jošilo.

Tekmo v Novem mestu bo spremljal tudi GM San Antonia R. C. Buford, ki ga bo spremljal Dragan Janjić, skavt Spursov v Evropi.