Krka pripravljena za prvo zmago v gosteh

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Mornar je v zadnjih treh tekmah v Ligi ABA prišel do dveh zmag, skupaj ima štiri: toliko kot Krka, ki nocoj pob 21. uri igra v črnogorskem mestu ob morju. Tudi Dolenjci so pri štirih zmagah, v tej sezoni pa imajo pozitivno bilanco s črnogorskimi ekipami: tri tekme, dve zmagi.

Trener Simon Petrov in ekipa ne skrivajo, da bi ta izkupiček nocoj še popravili. Ne bo lahko, ni pa ne nemogoče! Dolenjci so letos specialisti za velike: v Novem mestu so padli Mornar, Partizan, Mega Bemax in Budućnost. V gosteh kaže Krka drugo podobo, precej manj agresivno in odločno. Trener Petrov meni, da se tudi to zdaj menja. Gostovanje proti Olimpiji to potrjuje, a je treba obzir vzeti tudi dejstvo, da je Krka proti Olimpiji vedno motivirana, četudi bi igrali v Berlinu.

V primerjavi z uvodom sezone je Mornar stabiliziral ekipo, temu primerno pa pada tudi število izgubljenih žog, saj določene poteze postajajo avtomatizmi. V vsakem primeru pa bo morala Krka poskrbeti za obrambo na štirih ključnih mestih oz. igralcih: branilec Nemanja Vranješ (po 14 točk na tekmo, ko porabi za met za tri točke tudi po 10 žog), branilec Antabia Waller (s skoraj 50% natančnostjo zadeva trojke), krilni košarkar Strahinja Mičović (v slabi minuti je pred tednom dni uničil Olimpijo), energični center Uroš Luković (dvojni dvojček za zmago proti Olimpiji).

V Novem mestu je bilo v 2. krogu Lige ABA 80:76 za Krko, dober posel sta takrat opravila Jure Balažić in Jure Lalić (po 14 točk).

Liga ABA, 13. krog, 29.12.
Mornar – Krka (21.00)

Simon Petrov, trener Krke:
“Mornar je povsem drugo moštvo kot jeseni, ko smo jih doma premagali. So močni tako na zunanjih pozicijah kot pod košem in za kakršnokoli misel o uspehu bomo morali dati vse od sebe. Da smo sposobni presenetiti močna moštva smo že dokazali, sedaj moramo dokazati še, da smo sposobni zmagati tudi v gosteh.”

Miha Škedelj, igralec Krke:
“Čaka nas težko gostovanje v Baru. Tako kot mi, je tudi Mornar povsem drugačno moštvo na svojem parketu, kjer igra na krilih bučne podpore navijačev. Zagotovo pa se bodo tudi želeli maščevati za poraz iz prvega dela. Mi bomo pripravljeni na tekmo, kot vedno pa imamo možnost za uspeh samo, če smo zbrani skozi celo tekmo. Nikakor ne smemo dovoliti, da nam kadarkoli preveč udiejo.”