Krka predstavila prvega novinca

Rubrika: ABA Liga

V novi sezoni bo dres novomeške Krke nosil branilec, organizator igre 25-letni Niko Bačvić.

„Niko Bačvić je igralec, ki napreduje iz sezone v sezono. Temu primerno pa prevzema tudi odgovornost in kaže svoj potencial. Nanj smo bili pozorni že v lanski sezoni, ko je bil član Heliosa. S svojim pristopom, znanjem, odločnostjo in energičnostjo si je prislužil priložnost v našem klubu. Verjamem, da bo upravičil naše zaupanje,“ ob prihodu novinca pove direktor kluba Jure Balažić.

„Prihod v novomeško Krko pomeni zame korak, če ne kar dva naprej na moji košarkarski poti. Igranje v Krki prinaša nove izzive. Klubu želim pomagati s svojo borbenostjo, odgovornostjo in z mirnostjo v ključnih trenutkih,“  dodaja novinec, ki se je rodil v Murski Soboti, kjer je več kot pred desetletjem začel svojo športno pot.

Niko je med letoma 2013 in 2017 nosil dres Radenske Creativ Sobota, potem se je za eno sezono preselil v Slovenske Konjice. Dve leti (2018-2020) je bil član Mesarije Prunk Sežana, naslednji dve leti (2020-2022) pa Ilirije Ljubljana. V minuli sezoni je nase vnovič opozoril v dresu Helios Sunsev, s katerimi je igral finale Lige NKBM, pokala Spar in Lige NLB ABA 2.

V regionalni Ligi NLB ABA 2 je odigral 16 tekem, v 25 minutah na srečanje je 11.9 točkam dodal 2.8 skoka in 4.1 asistence ter 1.8 pridobljene žoge. Izkazal se je tudi v državnem prvenstvu (9.4 točke, 2.7 skoka, 3.6 podaji na tekmo).