Krka predstavila novega kapetana

Rubrika: ABA Liga

„Vesel sem, ker smo začeli z delom,“ pove Rok Stipčević, izkušeni as, ki bo tudi v novi sezoni igral v dresu Krke. Dve leti sta minili, odkar je podpisal pogodbo in „postal“ Novomeščan, zdaj pa odpira novo poglavje kot večina fantov, ki bodo v novi sezoni trenirali pod taktirko trenerja Gašperja Okorna.

Željni dela in dokazovanja

„Vsi fantje kažejo, da so željni in voljni dela. Trener Okorn pa je dal že vedeti v obrisih, kakšni so njegovi principi dela. V prihodnjih tednih pa bo vsak od nas tudi izvedel, kaj točno trener zahteva in pričakuje od vsakega košarkarja,“ pove izkušeni 36-letni organizator igre, ki je svojo kariero začel v Zadru, potem nosil dres Borika Puntamike, Cibone, Vareseja, Olimpije Milano, Pesara, Tofasa, Rome, Dinama Sassari, Rytasa in Fortituda Bologna.

Formula uspeha

„V vseh teh letih kariere, 20 sezon bo že za mano, sem spoznal, da je bistveno, da ekipa drži skupaj, da vsak od nas na stran postavi svoj ego in lastne ambicije. Ključen je uspeh kluba. Če gre klubu dobro, je atmosfera boljša, vsak od nas se počuti boljše. Če vse to deluje, lahko vsak posameznik iz tega potegne kaj pozitivnega. Iz take pozitivne sredine se je tudi lažje kam prodati,“ se Rok zaveda, da je vsak člen ekipe soodgovoren za dobro atmosfero in pozitivo v klubu. Letos bo imel Rok, v svoji karieri je osvojil šest lovorik, še posebno odgovorno nalogo. Postal je kapetan Krke.

EP, SP in olimpijske igre

„V izredno zadovoljstvo mi je, ker bom kapetan ekipe KK Krka. Spoštujem odločitev trenerja Gašperja Okorna in kluba, ker so v meni prepoznali karakteristike, ki so primerne za kapetana. Tu sem, da pomagam ekipi – v prvi vrsti z vzorom, izkušnjami, besedami in igro. Veselim se nove sezone. Vesel sem, ker bom igral v Novem mestu. Biti kapetan je lepa stvar, a hkrati velika odgovornost, ki jo sprejemam in se je veselim,“ pojasnjuje Stipčević, svoj čas tudi hrvaški reprezentant. S Hrvaško je leta 2016 igral na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, v dresu sosedov je bil v letih 2011 in 2015 na evropskem članskem prvenstvu. S Hrvaško pa je leta 2010 tekmoval tudi na svetovnem prvenstvu v Turčiji. Leto popreje je osvojil zlato kolajno na sredozemskih igrah v italijanski Pescari. V dresu Krke je v Ligi ABA zbral 50 nastopov, dosegel je 131 trojk.

Poziv navijačem in podpornikom

„Na tem mestu tudi pozivam vse navijače, da podprejo to ekipo in dajo roko klub, ki v tej sezoni slavi 75 let uspešnega dela in tradicije,“ še poudari novi kapetan.

Občudovanja vredno

„Da je Rok postal kapetan, je povsem normalna odločitev. Precej časa je že član Krke, je naš najstarejši košarkar in hkrati tudi najbolj izkušen mož. Vsi ostali soigralci lahko zaenkrat le občudujejo njegovo igralsko biografijo in si želijo, da bi nekoč tudi sami naredili podobno kariero. Vse skupaj je še argument več, da smo se odločili prav in ga imenovali za kapetana. Igra na poziciji organizatorja igre, zato je tudi podaljšana roka trenerja. Računam na dobro sodelovanje,“ pa je na temo izbora kapetana pristavil trener Gašper Okorn.