Krka porazila Zlatorog, Balažić 22

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V vnaprej odigrani tekmi 18. kola Lige Nova KBM sta se srečali ekipi Krke in Zlatoroga. Novomeščani so slavili s 79:68. Ostale tekme dotičnega kola bodo na sporedu v nedeljo, 27. januarja in soboto, 12. februarja.


Liga Nova KBM, 18. krog, 23.1.

KRKA 
– Zlatorog 79:68 ( 15:17, 19:12, 24:17, 21:22 )
Balažić 22, Lapornik (7 skokov) 11, Jošilo 11; Gant (10 skokov) 15, Barič (7 asistenc) 14, Lindsey 12

Krka je drugič v tej sezoni ukanila Zlatorog, po decembrski zmagi v Laškem s 93:85 je danes v svojem košarkarskem hramu slavila z 79:68. Na trinajsti tekmi je dosegla deseto zmago in se po številu točk izenačila z drugouvrščeno Petrol Olimpijo, ki ima tekmo več, medtem ko je Zlatorog s šestimi zmagami in devetimi porazi na sredini prvenstvene lestvice.
V prvi polovici tekme se je odvijal izenačen boj, v začetku drugega polčasa pa so na parketu zagospodarili varovanci domačega trenerja Simona Petrova, ki so si v 26. minuti prvič priigrali deset točk prednosti (50:40). V nadaljevanju niso popustili niti za ped, vseskozi so bili za korak ali dva pred Laščani. Dobrih šest minut pred koncem dvoboja je njihova prednost narasla na +19 (70:51) in jasno je bilo, da bosta točki ostali v dolenjski prestolnici.
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit 38-letni Jure Balažić, ki je v slabih 18 minutah dosegel 22 točk, pri Laščanih pa je bil strelsko najbolj razpoložen Michael Emani Gant, ki je 15 točkam dodal še deset skokov.
Novomeška ekipa bo naslednjo tekmo v Ligi Nova KBM igrala 29. januarja, ko bo gostila Helios Suns, zasedba iz Laškega pa bo 4. februarja gostovala pri Petrol Olimpiji.

Izjavi trenerjev po tekmi
Simon Petrov, trener Krke:
”Veseli me, da smo tekmo uspešno pripeljali do konca. Za moj okus je bilo preveč vzponov in padcev, a oddelali smo posel, tako kot je bilo treba in to je najbolj pomembno.”

Chris Thomas, trener Zlatoroga:
”Nismo odigrali najbolj pametno. Trojke smo metali 3-25, iz situacij kjer bi morali napadati, smo metali iz razdalje in to nas je dejansko uničilo. Glede na to, kako močni so, smo odigrali povsem zadovoljivo v obrambi, a v napadu nam tokrat ni steklo. Če igraš proti tako dobri ekipi, ki igra pred dobro publiko, moraš narediti vse prav, nam pa to ni uspelo.”