Krka na krilih Fifolta in Đape skozi Dom

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Novomeški košarkarji so v zaostali tekmi 2. kola Lige Nova KBM za prvaka v gosteh premagali Helios Suns. V že odigranih tekmah so do zmage prišli košarkarji Zlatoroga, Hopsov in Gorenjske gradbene družbe Šenčur. Preostala tekma 2. kola med Sixt Primorsko in Petrol Olimpijo bo odigrana naknadno.

Liga Nova KBM za prvaka, 2. krog, 20.3.
Helios Suns – KRKA 76:84 (19:29, 15:14, 20:23, 22:18)
Mahkovic 18, Pašajlić 16, Gajić 11; Fifolt 16 (6 skokov), Đapa 16, Škedelj in Cinac (5 skokov) 9

Krka je v svoji tretji tekmi Lige Nova KBM za prvaka prišla do druge zmage. Novomeščani, ki so bili boljši predvsem v skoku, so praktično vodili ves čas tekme, slabe trenutke so imeli le na začetku druge četrtine, ko so za kratek čas prepustili vodstvo gostiteljem.

Dolenjci so tekmo začeli z vodstvom 7:2, po prvi četrtini je njihova prednost znašala že deset točk, toda na začetku druge so zašli v manjšo krizo. Domači so z delnim izidom 15:2 prešli v vodstvo, s trojko Miroslava Pašajlića so v 16. minuti povedli s 34:31. Toda Krka je hitro vrnila udarec, do konca polčasa tekmecem ni več dopustila točke, sama pa jih dosegla 12. Na začetku drugega dela je nato dosegla še šest zaporednih točk, nato pa visoko prednost držala vse do zadnje minute, ko so domači z 11 točkami v seriji le nekoliko kozmetično popravili izid.

Pri zmagovalcih sta bila s 16 točkami najučinkovitejša Dalibor Đapa in Žiga Fifolt, pri domačih jih je Blaž Mahkovic dosegel 18, Pašajlić pa 16. Krka bo v četrtem kolu v soboto gostovala v Rogaški Slatini, Helios pa bo naslednjo tekmo odigral šele 30. marca, ko bo gostil Hopse.

Izjavi trenerjev po tekmi
Dejan Jakara, trener Helios Suns:
“Čestitam Krki za zmago. Prehitro so nam ušli, delali smo preveč napak v obrambi, na žalost pa smo bili spet veliko slabši v skoku. Vemo, na katerih stvareh moramo še naprej trdo delati in verjamem, da bomo dobro pripravljeni takrat, ko bo to najbolj potrebno.”

Simon Petrov, trener Krke:
“Vedeli smo, da bo tekma težka, Helios je doma vedno neugoden nasprotnik. Zadovoljen sem, da smo se uspeli spočiti in zbrati po zadnji tekmi regionalne lige. Mislim, da smo oboji odigrali super tekmo, v kateri so lahko uživali tudi gledalci.”