Krka in Sixt ter Olimpija in Rogaška že v četrtfinalu

Rubrika: Pokal Spar

Na sedežu Košarkarske zveze Slovenije so danes izžrebali pare četrtfinala Pokala Spar. Osmi četrtfinalist bo znan 18. decembra, po povratni tekmi med Šenčurjem in Šentjurjem. Vsi četrtfinalni pari bodo igrali tekme v januarju 2019.

Edina ekipa iz 2. SKL, ki se je uspela uvrstiti v četrtfinale Pokala Spar, Plama Pur iz Ilirske Bistrice, se bo pomerila s Hopsi iz Polzele. Košarkarji Plame Pur so na poti do četrtfinala izločili Litijo, Portorož in Slovan, Hopsi pa so bili na isti poti boljši od Calcit Basketball, Zlatoroga in Mesarije Prunk Sežana.

Košarkarji Sixt Primorske, aktualni prvaki Pokala Spar za sezono 2017/2018, se bodo pomerili s trikratnim pokalnim prvakom, Krko. V medsebojnem srečanju v Ligi Nova KBM je bila Sixt Primorska boljša od Krke. Obe ekipi sta bili neposredno uvrščeni v četrtfinale Pokala Spar.

Aktualni državni prvak, Petrol Olimpija se bo za vstopnico v polfinale Pokala Spar pomerila z Rogaško. Obe ekipi sta bili neposredno uvrščeni v četrtfinale Pokala Spar, v medsebojnem obračunu v tekoči sezoni Lige Nova KBM, pa so bili igralci Petrol Olimpije boljši.

V zadnjem paru četrtfinala Helios Suns čakajo na zmagovalca dvoboja Šentjur/Šenčur Gorenjska gradbena družba. Katera od teh dveh ekip se bo postavila po robu Domžalčanom bo znano 18. decembra, ko Šentjur in Šenčur igrata povratno srečanje 5. kroga Pokala Spar. V prvi tekmi so bili boljši igralci Šentjurja, ki prihajajo v torek v Šenčur z zalogo desetih točk. Helios Suns je do četrtfinala Pokala Spar premagal Krvavec Meteor, Žoltaste Trote in Terme Olimia Podčetrtek.

Predvideni termini četrtfinalnih tekem:

Torek , 7. januar 2019:
HOPSI POLZELA : PLAMA PUR – povratna tekma 14. januar

Torek , 7. januar 2019:
SIXT PRIMORSKA : KRKA – povratna tekma 14. januar

Torek , 7. januar 2019:
PETROL OLIMPIJA : ROGAŠKA – povratna tekma 14. januar

Torek , 7. januar 2019:
HELIOS SUNS : ŠENTJUR/ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA – povratna tekma 14. januar