Krka in Sixt nocoj pred TV kamerami

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Sixt Primorske so v torek v gosteh pri Vršcu dosegli deveto zaporedno zmago v Ligi ABA 2, 48 ur po obračunu v Srbiji pa jih že čaka nov preizkus. Na zadnji tekmi 6. kola Lige Nova KBM se bodo pomerili s Krko. Četrtkov obračun v Novem mestu se bo začel ob 20. uri.

Sedemkratni državni prvaki iz Novega mesta so sezono Lige Nova KBM začeli s štirimi zaporednimi zmagami, edini poraz pa nato doživeli na zadnjem preizkusu, ko so pred slabima dvema tednoma klonili v Šentjurju (73:86). Med izbranci Simona Petrova so na dosedanjih obračunih izstopali štirje košarkarji. Jure Lalić (indeks 17,8), Blaž Mahkovic (16,3), ki je medtem že zapustil Dolenjsko, Paolo Marinelli (15,8) in Luka Lapornik (14,0) so v povprečju skupaj dosegali več kot 52 točk, 12,5 podaj ter skoraj 12 skokov na tekmo. Udarna četverica je pred četrtkovo tekmo krajša za eno ime, saj je Mahkovic ravno dan pred obračunom s Sixt Primorsko prestopil v Domžale k Helios Sunsem.

Krka je v tej sezoni Lige Nova KBM v domači ŠD Leona Štuklja odigrala tri tekme, na katerih je dosegala izjemne številke – 90,7 točk, 40,3 skokov in 24 podaj. Najvišjo zmago je vknjižila v uvodnem kolu, ko je kar z 91:69 odpravila ljubljansko Petrol Olimpijo, kateri je s 3:2 v zmagah sicer morala priznati premoč v finalnem nizu minule sezone.

Tigri so si dolgotrajno potovanje na relaciji Vršac-Koper-Novo mesto nekoliko skrajšali. Po povratku v domovino so se namestili v Čatežu, kamor so za kratko premestili svoj tabor. Tam bodo bivali vse do odhoda v dolenjsko prestolnico, treninge pa bodo opravili v bližnjih Brežicah.

Obračun iz Novega mesta bo moč v živo spremljati preko malih zaslonov na Šport TV 1 ter na Facebook strani KK Sixt Primorska.

Simon Petrov, trener Krke:
“Moštvo Primorske igra letos odlično, kar dokazujejo izidi tako v regionalni ligi, kjer so še neporaženi, kot v državnem prvenstvu. So izredno izkušeni in imajo na vsakem igralnem mestu najmanj dva enakovredna igralca. Mi želimo igrati tako kot vedno – agresivno in s čim več energije. Dobra popotnica nam je sobotna zmaga v regionalni ligi, upam pa, da bo tudi spodbuda s tribun na podobni ravni.”

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Gostovanje pri Krki bo zelo zahtevno. Tekmeci vedno igrajo zelo fizično, trdo obrambo. Na takšno igro bomo morali odgovoriti z enako mero, ob tem pa biti dobri tudi v skoku, v kolikor želimo doseči zmago.”

Liga Nova KBM, 6. krog, 22.11.
Krka – Sixta Primorska (20.00)