Krka in Rogaška lovita zadnji vlak

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V soboto, 20. aprila, bosta v Ligi Nova KBM za prvaka na sporedu dva derbija. Petrol Olimpija se bo v neposrednem prenosu na Šport TV, v odločilni tekmi za osvojitev drugega mesta pred končnico, pomerila s Hopsi, košarkarje Krke in Rogaške pa čaka boj za tretje mesto. Helios Sunsi bodo pred domačimi gledalci gostili Sixt Primorsko. V derbiju Lige Nova KBM za obstanek se bosta pomerila Šentjur in Gorenjska gradbena družba Šenčur.

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA
9. kolo
Sobota, 20. april, ob 17:00
PETROL OLIMPIJA : HOPSI POLZELA – prenos na Šport TV

Ljubljanski košarkarji bodo proti Hopsom še zadnjič pred začetkom končnice državnega prvenstva nastopili na domačem parketu. V dvorani Tivoli bodo v neposrednem prenosu na Šport TV skušali poravnati račune s Polzeljani, ki so prvi medsebojni obračun v Ligi Nova KBM za prvaka dobili z rezultatom 65:59.

Ekipi v tekmo vstopata z zmago v prejšnjem kolu zato dobra pripravljenost in zmagovalna miselnost igralcev nista vprašljiva. Petrol Olimpija ima pred Hopsi točko prednosti, morebitna zmaga pa bi jih približala končnemu drugemu mestu pred začetkom četrtfinala in prednosti domačega parketa v končnici. Prav tako imajo Hopsi dve koli pred koncem vse možnosti, da zasedejo drugo mesto, vendar bodo morali s tekme proti Petrol Olimpiji domov odnesti dve točki in zmagati še zadnjo tekmo proti Helios Suns.

Na medsebojnih obračunih je pri Ljubljančanih strelsko najuspešnejši Jan Špan, pri Hopsih pa Donovon Matthew Jack. Ljubljančani imajo v zadnjem obdobju nekaj težav s poškodbami, Domen Lorbek zaradi poškodbe gležnja ne bo igral, vprašljiva sta nastopa Šamanića in Radulovića.

Izjavi trenerjev pred tekmo
Jure Zdovc, trener Petrol Olimpije:
“Vsi se zavedamo, kako pomembna je sobotna tekma s Hopsi, saj bo ključna v boju za končno drugo mesto v Ligi za prvaka. Glede na težave s poškodbami, ki nas pestijo na zadnjih obračunih, ter v kakšni formi so v zadnjem času Polzeljani, pred tekmo izrazitega favorita ni. Igramo na domačem parketu, v Tivoliju, ki nam na nekaj prejšnjih tekmah sicer ni bil naklonjen, ampak napravili bomo vse, da v moštvu najdemo vojake, ki bodo v soboto dali vse od sebe, da zabeležimo novo zmago.”

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
“Pred nami je pomembna tekma, ki neposredno odloča o uvrstitvi v Ligi za prvaka. Vse tri tekme, ki smo jih odigrali v letošnji sezoni, so bile zelo izenačene in odločene v sami končnici. Zavedamo se, da je Petrol Olimpija nesporni favorit, na nas pa je, da pokažemo kaj znamo in poskušamo presenetiti favorizirane domačine.”

9. kolo
Sobota, 20. april, ob 19:00
HELIOS SUNS : SIXT PRIMORSKA

Domžalčani, ki so v drugem delu tekmovanja dosegli le eno zmago, bodo tokrat doma gostili vodilno ekipo državnega prvenstva, Sixt Primorsko. V prejšnjem kolu so se košarkarji Heliosa dobro upirali Petrol Olimpiji in zagovoto bodo z enakim pristopom pričakali tudi Primorce, ki so jih v prvem delu tekmovanja pred domačimi gledalci tudi premagali z 84:77.

Sixt Primorska je v prejšnjem kolu proti Rogaški dosegla še osmo zmago zapored, v končnici pa se bodo pomerili z drugo najboljšo ekipo Lige za obstanek. Dejstvo je, da Koprčani v tekmo vstopajo kot favoriti in zagotovo bodo to tudi prikazali tudi na igrišču.

Izjavi trenerjev pred tekmo
Dejan Jakara, trener Helios Suns:
“Verjamem, da lahko proti Primorski vsaj ponovimo našo predstavo z zadnje tekme proti Olimpiji. Gre sicer za trenutno najmočnejšo ekipo v Sloveniji, a smo letos že pokazali, da se jim z borbeno igro lahko zoperstavimo. Treba bo popraviti igro v skoku, hkrati pa upam, da bomo v rotacijo lahko dodali še katerega od trenutno odsotnih igralcev. Ker gre za zadnjo domačo tekmo pred izločilnimi boji, verjamem, da nas bodo v velikem številu podprli tudi naši navijači.”

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Helios Sunsi so nekoliko neobičajna ekipa. Zagotovo nas čaka zanimiva tekma, ki pa nobeni izmed ekip v rezultatskem smislu ne bo prinašala ničesar. Mi se želimo zadržati v dobrem ritmu, še naprej dobro igrati in se tako pripraviti na začetek izločilnih bojev.”

9. kolo
Sobota, 20. april, ob 19:00
KRKA : ROGAŠKA

Derbi devetega kola Lige Nova KBM za prvaka, med Krko in Rogaško, bo tudi neposredni boj za končno razvrstitev od tretjega do petega mesta na lestvici pred začetkom končnice. Obe ekipi v tekmo prihajata s porazom v prejšnjem kolu, Krka je po napeti končnici izgubila boj proti Hopsom, Rogaška pa je doživela poraz proti Sixt Primorski.

Ekipi sta se v letošnji sezoni državnega prvenstva srečali trikrat, 2:1 v zmagah pa trenutno vodi Rogaška. Novomeška dvorana je sicer za Slatničane neosvoljiva trdnjava, Krkaši bodo doma zagotovo težek nasprotnik in kljub temu, da so v zadnjih tekmah vknjižili štiri poraze, še vedno ostajajo v igri za tretje mesto. Rogaška ima na lestvici pred Krko rezultatsko prednost z medsebojnih tekem zato se v športni dvorani Leona Štuklja obeta izredno zanimivo srečanje.

Izjavi trenerjev pred tekmo
Simon Petrov, trener Krke:
“Proti Hopsom smo pokazali, kako se ne sme odigrati. Dvakrat smo prejeli po 11 točk zapored in potem je nasprotnika težko loviti. Še vedno smo v igri za tretje mesto, a bomo rabili dve zmagi. Rogaško torej enostavno moramo premagati. So zelo izkušeni, zelo dobro vodeni in znajo izkoristiti vsako priložnost. Na nas je, da jim teh priložnosti ne dovolimo.”

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Tekma v Novem mestu je pomembna v borbi za prednost domačega igrišča v končnici. Vemo, da bo Krka zelo motivirana in da nas čaka zelo težka tekma. Če hočemo presenetiti domačine, moramo najprej poiskati maksimalno energijo in ne dovolit domačinom lahke tekme. Potem lahko upamo, da bomo v končnici imeli dovolj koncentracije in tudi športne sreče.”