Krka in Primorci nocoj za ligaške točke

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V začetku prihodnjega tedna košarkarje Sixt Primorske čaka začetek finalnega niza Lige ABA 2 – prvi tekmi z MZT Skopjem Aerodromom bosta v ponedeljek in torek potekali v koprski Areni Bonifika. Pred tem se bodo tigri za kratko vrnili še na tekme državnega prvenstva, v katerem jih ta četrtek ob 20. uri v Ligi za prvaka čaka obračun v Novem mestu. Tekmo s Krko bo moč spremljati tudi v neposrednem prenosu na Šport TV 1 ter na Facebook strani primorskega kluba.

 

Novomeška in koprska zasedba sta si v tej sezoni nasproti stali že štirikrat. Prve tri preizkuse, ki so imeli pravi rezultatski naboj, so suvereno dobili Koprčani. Tekmece so najprej po zaslugi izjemne prve četrtine, v kateri so zadeli prvih osem metov za tri točke, na koncu odpravili s 100:90, suvereno pa bili boljši tudi na obeh četrtfinalnih tekmah Pokala Spar (83:55 in 75:62). Medtem so zadnji medsebojni obračun, ki nobeni izmed ekip ni prinašal ničesar, sredi februarja na Obali dobili krkaši s 66:64.

Misli novomeške zasedbe so po obstanku med regionalno elito, za katero se bodo Koprčani, kot že omenjeno, borili v prihodnjem tednu, sedaj usmerjene le še v Ligo Nova KBM. Ta namreč ostaja njihovo edino tekmovanje do konca sezone. Na dosedanjih preizkusih državnega prvenstva je bil v dresu Krke najboljši hrvaški robustni center Jure Lalić, ki je 13,9 točkam dodajal 4,7 skoka. Za odlično okrepitev se je izkazal Dominik Mavra (8,6 točk, 4,7 podaj in 3,4 skoki na tekmo), velik prispevek pa daje tudi povratnih po poškodbi Marko Jošilo (8,2 točki, 4,2 skoka in 2,7 podaje na tekmo).

Na dosedanjih štirih tekmah Lige Nova KBM za prvaka je Krka vpisala polovičen izkupiček – boljša je bila od Hopsev (81:61) in Helios Sunsev (84:76), premoč pa priznala Petrol Olimpiji (65:70) in na zadnji tekmi Rogaški (90:80).

Simon Petrov, trener Krke:
“Primorska v letošnji sezoni igra izvrstno, kar dokazujejo tudi njeni rezultati, osvojitev pokala in uvrstitev v finale regionalne lige. Nas so trikrat gladko premagali, so odlično pokriti na vseh pozicijah, zelo izkušeni in dobro vodeni. Skratka, zaslužijo si veliko spoštovanje. A tudi mi smo letos dokazali, da na domačem parketu lahko pariramo komurkoli, če igramo čvrsto in borbeno obrambo ter pametno v napadu. Pričakujem zanimivo košarkarsko predstavo in upam, da si jo bo ogledalo čim več naših navijačev.”

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Krka je zelo izkušena ekipa, ki v igri izkorišča telesno moč. Četrtkovim tekmecem v tej sezoni preostajajo le še boji v državnem prvenstvu, zato bodo na obračunu zagotovo zelo osredotočeni. Osredotočeni bomo morali biti tudi mi, ob tem pa zaigrati moško in čvrsto. Tekma bo zelo pomembna za obe moštvi. V Novo mesto se podajamo zdravi in samozavestni ter z željo, da se domov vrnemo z novo zmago.”

Alen Hodžić, košarkar Sixt Primorske:
“S košarkarji Krke se zelo dobro poznamo. Kot na vsaki tekmi si tudi v Novem mestu želimo nove zmage. Tja se podajamo dobro pripravljeni.”

Liga Nova KBM za prvaka, 5. krog, 28.3.
Krka – Sixt Primorska (20.00)