Krka in Olimpija začenjata, kjer sta končali

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V četrtek, 11. oktobra, se bo s srečanjem med Krko in Petrolom Olimpijo začela nova sezona Lige Nova KBM. Obračun v Novem mestu se bo začel ob 18.45, tekmo bo moč v neposrednem prenosu spremljati na programu Šport TV. Preostale tekme 1. kola bodo na sporedu v soboto ob 19. uri.


Liga Nova KBM, 1. krog, 11.10.
Krka – Petrol Olimpija (18.45)

Novo sezono državnega prvenstva v košarki bosta odprli najtrofejnejši slovenski ekipi. Petrol Olimpija je v pretekli sezoni osvojila 17. naslov državnih prvakov, Krka, ki je izgubila v finalni seriji s 3:2, pa ima v svojih vitrinah sedem omenjenih lovorik. Pred začetkom sezone je ljubljanska ekipa doživela številne spremembe, saj so ekipo zapustili Hrovat, Lorbek, Morgan, McCarron in Oliver, moštvo pa se je okrepilo z mlado falango košarkarjev, med katerimi prednjačijo Mesiček, Šamanić in Lazić, ekipi se je ponovno pridružil slovenski reprezentant Miha Lapornik.

Novomeško moštvo je pred sezono 2018/19 doživelo manj sprememb. Klub so zapustili Kovačević, Zagorac in Dimec, v dresu novomeškega prvoligaša pa bodo ponovno zaigrali Jure Lalić, Jure Balažič in Luka Lapornik. Dan pred začetkom državnega prvenstva se je Krka okrepila še s slovenskim reprezentantom Blažem Mahkovicem.

Obračun, ki se bo začel ob 18.45, si bo moč v neposrednem prenosu ogledati na programu Šport TV.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Simon Petrov, trener Krke:
“Ligo Novo KBM začenjamo tako kot smo jo lani končali, s tekmo proti Petrol Olimpiji. Želimo igrati tako kot smo igrali na zadnji tekmi proti Mornarju, torej čim bolj agresivno v obrambi, v napadu pa nekoliko bolj pametno. Pričakujem čim bolj polno dvorano, ki nam bi dajala spodbudo v tekmi, ki bo zagotovo zanimiva.”

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije:
“Pred začetkom nove sezone Lige Nova KBM imajo vse ekipe prav zagotovo enake cilje, in sicer uvrstitev med prvih šest ekip prvega dela. Minute želimo enakomerno porazdeliti med vse naše košarkarje, saj poleg državnega prvenstva igramo še v dveh dodatnih tekmovanjih. V drugem delu prvenstva pa je naš cilj več kot jasen, želimo osvojiti naslov državnega prvaka.”

Sobota, 13. oktober, ob 19.00:
HELIOS SUNS : ILIRIJA

Sobota, 13. oktober, ob 19.00:
HOPSI POLZELA : ZLATOROG LAŠKO

Sobota, 13. oktober, ob 19.00:
ŠENTJUR : ROGAŠKA

Sobota, 13. oktober, ob 19.00:
SIXT PRIMORSKA : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA