Krka ima novega Jako Klobučarja

Rubrika: Mlajše selekcije

Najmlajši košarkarji novomeškega kolektiva, rojeni leta 2003 in 2004 so se pretekli vikend udeležili tradicionalnega turnirja “Gradu s ljubavlju” v Zadru, kjer so dobili vse tri tekme in ga tudi osvojili.

foto: basket.krka.si
foto: basket.krka.si

Žreb je Krki v skupino dodelil ekipo Zadar 2 in Šolo košarke Dražena Petrovića iz Šibenika. V prvi tekmi proti mlajšim domačinom niso imeli težav ter zasluženo slavili z rezultatom 67:22. Druga tekma dneva proti ekipi iz Šibenika je odločala o potniku v finale. Po začetni nervozi so mladi Dolenjci kmalu prevzeli pobudo na igrišču in tekmo na koncu dobili z 19 točkami razlike. Končni rezultat je znašal 47:28.

Pred nedeljskim finalom proti ekipi zagrebške Dubrave je bilo čutiti, da fantje priložnosti za osvojitev turnirja ne bodo zapravili. Po končani nedeljski tekmi, ko so košarkarji iz Novega mesta pokazali izredno borbenost in željo po zmagi je na semaforju na koncu kazalo 58:34, kar je pomenilo, da bodo med podelitvijo pokalov in medalj poželi najglasnejši aplavz. Omeniti vsekakor velja, da je bil Krkin Jaka Klobučar izbran v najboljšo petorko turnirja.

Ekipo, ki sta jo vodila Mitja Volčjak in Luka Mittag so sestavljali: Aleksander Hočevar, Nejc Bradač, Jaka Klobučar, Tomaž Jadrič, Rok Zaman, Luka Anzulovič, Gregor Plavec, Anže Bobnar, Tilen Dolinar, Samo Brudar, Urh Kovačič, Luka Pušavec.

Turnir pri prijateljih iz Zadra je eden tistih, ki jih najraje obiskujemo. Naš uspeh je zaradi dejstva, da gre za turnir z zavidljivo tradicijo, še toliko slajši. Oba trenerja sva zelo ponosna na fante, s svojo igro in pristopom pa niso navdušili le naju. Pohvale so namreč deževale s strani vseh trenerjev in igralcev. Skozi celoten turnir nas je krasila nesebičnost, pozitivna energija in kolektivna želja po uspehu, kar nas je izstrelilo na mesto najboljše ekipe na turnirju,” je ob uspehu dejal Luka Mittag.