Krka gostuje pri Megi

Rubrika: ABA Liga

Košarkarje Krke v naslednjih petih dneh čakata dve tekmi ABA lige v Srbiji. V 7. krogu se bodo v Beogradu pomerili z Mego, ki je štirimi zmagami in dvema porazoma druga na lestvici. Beograjčani so premagali Igokeo, Zadar, Cibono in Borac, izgubili pa so s Crveno zvezdo in Mornarjem. V svojih vrstah imajo trenutno najkoristnejša igralca lige Filipa Petruševa in Marka Simonovića.

Liga ABA, 7. krog, 15.11.
Mega – Krka (13.00)

Tekma bo v nedeljo, 15. 11., ob 13.00, prenos pa bo na TV Arena Sport 1.

Dalibor Damjanović, pomočnik trenerja Krke:
“Moštvo Mege je zmes potenciala, kakovosti, mladosti in izkušenosti. Igrajo agresivno v obrambi, v napadu pa hitro in enostavno ter zelo učinkovito. Na poziciji organizatorja igre imajo izkušena Tepića in Smitha, pod košem pa mojem mnenju in tudi po  mnenju mnogih drugih strokovnjakov najboljši centrski par lige Petruševa in Simonovića. Kljub svoji mladosti imata zelo visoko minutažo, ki jo v celoti koristita, saj sta tudi statistično daleč najboljša igralca v ABA ligi. Mi se v Beograd odpravljamo optimistično. Seveda pa bomo morali biti ves čas zelo zbrani in potrpežljivi ter igrati dobro obrambo, če hočemo biti konkurenčni in računati na potencialno zmago.”

Luka Lapornik, kapetan Krke:
“Čaka nas težko gostovanje pri Megi, ki ima izredno mlado in atletsko ekipo ter igra hitro košarko. Mi si želimo popraviti vtis z naše zadnje tekme in zagotovo v Beograd ne odhajamo z belo zastavo.”