Krka gosti FMP

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Krke se bodo v 1. krogu Lige ABA v ponedeljek, 6. 10., ob 18.00 v domači dvorani pomerili z beograjskim FMP-jem. To bo tudi zadnja tekma 1. kroga regionalne lige.

Beograjčani so bili v lanski sezoni 6., letos pa so se še glede na lani še nekoliko okrepili. V pripravah na letošnjo sezono so premagali Šentjur, Karsiyako, Oldenburg, Mornar, Dynamic in Igokeo, igrali neodločeno z Oradeo in izgubili s Promitheasom in Unicsom, v superpokalu ABA lige pa so v podaljšku izgubili s Cedevito Olimpijo.

 

Liga ABA, 1. krog, 7.10.
Krka – FMP (18.00)

Simon Petrov, trener Krke:
“FMP je izjemno mlada in neugodna ekipa, ki igra čvrsto in agresivno atletsko košarko. Imamo izkušnje iz lanskih tekem, kako igrati oz ne igrati z njimi. Leto smo še boljši in moramo iti samo na zmago. Upam, da nam pri tem pomaga tudi čim več naših privržencev.”

Dalibor Đapa, igralec Krke:
“FMP ima dokaj mlado ekipo, ki igra z veliko energije, istočasno pa tudi pametno. Vložiti bomo morali precej več energije kot na sredini tekmi državnega prvenstva s Podčetrtkom. V popolnosti se bomo morali držati dogovorjenega in predvsem v obrambi biti veliko bolj agresivni in zapirati prostor pod košem. Če nam to uspe, bo stekla tudi igra v napadu in možnost za zmago bo toliko večja.”