Krka dodala odmevno okrepitev, čakajo še centra

Rubrika: ABA Liga

V KK Krka  nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za prihodnjo sezono. Potem ko so konec junija kot prvo okrepitev predstavili hrvaškega reprezentanta Ivana Ramljaka, so se sedaj na branilskem položaju okrepili s 27-letnim in 183 cm visokim Američanom Glennom Coseyjem, ki ga ljubitelji košarke že poznajo, saj je v sezoni 2015/16 že nastopal v ABA ligi. Glenn je študentska leta preživel na univerzi Eastern Kentucky. V letu  2018 je z ekipo  Cukier Torun osvojil poljski pokal. Lansko sezono je začel v korejski ligi, se decembra 2018 preselil v češkega prvaka Nymburk, februarja 2019 pa je odšel v latvijski VEF Riga, s katerim je igral v ligi VTB in postal latvijski prvak. V 10 tekmah lige VTB je v povprečju igral dobrih 26 minut in dosegal 12,4 točke, 2,8 skoka in 4,7 podaje na tekmo, v 8 tekmah latvijske lige pa v povprečju 15,3 točke, 4,3 skoka in 4,1 podaje na tekmo.

Za nadaljevanje sodelovanja  so se dogovorili tudi  z Markom Jošilom in Paolom Marinellijem, že junija pa so podaljšali sodelovanje z Lukom Lapornikom

V KK Krka sicer ostajajo zvesti usmeritvam iz zadnjih dveh sezon, da za klub igra čim več domačih igralcev. Tako so sodelovanje podaljšali z Daliborjem Đapo in Žigo Fifoltom, v klubu pa ostajajo tudi kapetan Jure Balažić ter mlada slovenska reprezentanta Miha Škedelj in Jakov Stipaničev, ki sta zelo uspešno igrala na letošnjem evropskem prvenstvu v Izraelu. Pogodbi so sklenili še z  mladima reprezentantoma Leonom Stergarjem ter Maticem Jančarjem Jarcem.

Tudi na ostalih področjih delovanja kluba ni dopustov. Mladinski vodja Domen Zevnik pospešeno sestavlja ekipo trenerjev, ki bo v naslednji sezoni vodila mlajše ekipe kluba.

»Okrepitve« pa so dobili tudi na področju vodenja kluba, saj   je predsednik kluba Andraž Šuštarič imenoval novega člana uprave. To je Blaž Malenšek, ki ima veliko znanja s področja financ in prava in je dnevno v stiku z gospodarstvom. Obene