Krka do zmage, Badžim 22

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V prvi tekmi 10. kola Lige Nova KBM je Krka na gostovanju pri Petrol Olimpiji premagala domačo zasedbo. V petek se bo z drugo tekmo kola, med Ilirijo in Helios Sunsi, nadaljevalo 10. kolo Lige Nova KBM. V soboto, 22. decembra, se bo 10. kolo zaključilo s tremi tekmami ob istem času. V Laškem se bosta pomerila Zlatorog in Hopsi, Šentjur potuje na gostovanje v Rogaško Slatino, Šenčur pa gosti igralce Sixt Primorske.

Liga Nova KBM, 10. krog, 20.12.
Petrol Olimpija – KRKA 76:92 (18:22, 18:24, 23:21, 17:25)
Badžim 22, Sanon (5 asistenc) in Simonović 11; Cinac (7 skokov) 16, Škedelj 15, L. Lapornik 14

Štiri dni potem, ko sta se ekipi srečali v regionalnem tekmovanju, sta bila Petrol Olimpija in Krka znova tekmeca v hramu slovenskega športa. V dvorani Tivoli so se tokrat zmage veselili Novomeščani, ki so bili prepričljivo boljši z 92:76. Za Krko je to tretja zaporedna zmaga in druga v nizu v gosteh, Ljubljančani pa so izgubili drugič zapored in to obakrat doma v Tivoliju. Zanimivo, da bodo Novomeščani tudi naslednjo tekmo v ligi Nova KBM igrali pod Rožnikom, in sicer 26. decembra proti Iliriji. Petrol Olimpija bo 30. decembra gostova na Polzeli.

Petrol Olimpija je v primerjavi z nedeljsko tekmo nastopila brez šestih glavnih igralcev (Jones, Špan, Lazić, Šamanić, Begić, Mesiček), zato je bila pričakovano lahek plen za izkušene in motivirane goste, ki so imeli že ob odmoru deset točk prednosti. Na potrditev dveh točk so morali počakati do začetka zadnje četrtine, ko je semafor v 33. minuti pokazal 79:62. Pri Krki je imelo pet igralcev dvomestne številke. Najvišji statistični indeks je zbral Dino Cinac (16 točk, 7 skokov, 3 podaje, indeks 22), točko manj je dosegel Miha Škedelj (trojke 2:2, 5 skokov), 14 točk je prispeval Luka Lapornik, 13 Jure Balažič, enajst pa Jure Lalić. Pri strelec tekme je bil Roko Badžim z 22 točkami.

V naslednjem kolu Lige Nova KBM se bo Petrol Olimpija 30. decembra pomerila s Hopsi, Krka pa bo dan prej gostila igralce Helios Suns.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Žiga Mravljak, trener Petrol Olimpije:
“Za nami je težka tekma. Skozi celoten dvoboj s Krko smo imeli številne priložnosti, da potek obračuna obrnemo v svojo korist, zato končna razlika ni realen pokazatelj stanja na igrišču. Zopet bode v oči 22 izgubljenih žog, razlog za takšno veliko število pa lahko iščemo v neizkušenosti nekaterih igralcev in pa skoraj zagotovo v neuigranosti ekipe, saj je bila to šele naša druga skupna tekma. Zagotovo moramo zmanjšati število izgubljenih žog, če želimo na naslednjih tekmah računati na uspeh.”

Simon Petrov, trener Krke:
“Veseli me, da smo odigrali takšno tekmo, kot smo si to zastavili pred začetkom tekme. Pokazali smo, da smo boljša ekipa in zasluženo zmagali.”