Krivec razmišljal tudi o koncu kariere, a se vendarle odločil za Trote

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Novomeški Troti pridno polnijo svoje gnezdo, ki z vsakim košarkarjem postaja bolj nevarno za vsakega tekmeca. Zdaj je Novomeščanom uspela nova velika poteza, saj so za podaljšanje sodelovanja dogovorili s kapetanom Bojanom Krivcem.

Troti se pripravljajo na novo zahtevno sezono v 2. SKL. (Foto: Facebook/KK Žoltasti Troti)

Troti se pripravljajo na novo zahtevno sezono v 2. SKL. (Foto: Facebook/KK Žoltasti Troti)

Za trote je značilno, da jih konec poletja čebele delavke izženejo iz panja, za novomeške Trote pa je to čas, ko se znova zberejo v košarkarski dvorani v Športnem centru Livada.

Že v mesecu juniju smo poročali, da bo Trote tudi v prihajajoči sezoni vodil Luka Mittag, ki novomeško moštvo vodi že od samega začetka. Pred dnevi je Mittag s Slovenijo U14 osvojil Slovenia Ball, tokrat pa ima nov razlog za veselje. Klub se je namreč za podaljšanje sodelovanja dogovoril s kapetanom Bojanom Krivcem.

Razmišljal je tudi o koncu kariere

Po naporni in uspešni prvi sezoni v drugoligaški konkurenci s Troti je bilo dosti časa za počitek in razmislek ali nadaljevati uspešno trotovsko zgodbo ali počasi obesiti ‘copate na klin’! V meni je ostalo še nekaj bencina oziroma energije in upam, da bom z njo lahko pomagal ekipi ter ji dal tisto, kar bo najbolj potrebovala! Zelo se že veselim nove sezone. Upam da bomo svoj rezultatski in igralski nivo še malce dvignili v primerjavi z prejšnjo sezono,” je ob dogovoru povedal 32-letni košarkar, ki je del rumene družine že vse od sezone 2015/16.

Veselje ob sklenitvi dogovora je izrazil tudi predsednik kluba Nejc Župevec, prav tako nekdanji košarkar Trotov: “Zelo sem zadovoljen, da Kapetan nadaljuje z nami tudi naslednjo sezono. Bojan je v zgodbi o rasti našega kluba, ko vsako leto vidno napredujemo, eden od ključnih akterjev že vse od kar se nam je pridružil v 4. ligi. S svojo predanostjo košarki, strastjo in željo po zmagi, predvsem pa razumevanjem kaj pomeni biti del naše zgodbe, je bil na tej poti navzgor vodja, kot ga je mlad športni kolektiv potreboval. V naslednji sezoni pričakujem, da bo vodja in mentor mladim igralcem tudi na naslednji stopnji naše zgodbe, ko želimo utrditi status drugoligaša. Definitivno računam na njegovo znanje in izkušnje, tudi na njegove živce.

Pred Krivcem so v klubu potrdili še sodelovanje s Simonom Gorencem, Martinom Mežanom, Žigo Verbičem, Davidom Mervarjem, Rokom Vidrihom, Lanom Lopatičem, Borom Šteblajem, Črtom Rističem in Juretom Prusem.