Krasna novica: Klemen Prepelič se vrača v Olimpijo!

Rubrika: ABA Liga

Članska zasedba Cedevite Olimpije v nadaljevanje tekmovalne sezone 2023/24 vstopa močna okrepljena! Dres Zmajev bo namreč oblekel Klemen Prepelič, ki je z ljubljanskim kolektivom podpisal pogodbo vsaj za dva meseca oz. do konca koledarskega leta 2023.

Cedevita Olimpija je na položaju branilca močnejša za slovenskega reprezentanta Klemna Prepeliča. Slednji bo priskočil na pomoč ljubljanskemu kolektivu, v Ljubljano pa se bo Prepelič vrnil po skoraj desetletju, sezono 2022/23 pa je zaključil v Valencii. V Evroligi je Prepelič v sezoni 2022/23 zaigral na 27 tekmah, od tega jih je 11 začel v prvi peterki, v povprečju pa je dosegal 7,1 točke, 3,1 asistence in 0,7 skoke na obračun.

Leta 2020 je bil Prepelič izbran v najboljšo peterko španskega državnega prvenstva, hkrati pa je bil najboljši strelec španskega državnega prvenstva. Leta 2019 je z Realom osvojil naslov španskega državnega prvaka.

“Zadovoljni smo, da smo v Cedevito Olimpijo uspeli pripeljati Klemna Prepeliča. Klemen je že vrsto let eden od nosilcev igre v slovenski reprezentanci, s svojimi izkušnjami z igranjem v Evroligi in Evropskem pokalu pa bo vsekakor priskočil na pomoč naši ekipi. Zavedamo se, da bo potreben čas, da se Klemen ujame s preostalimi soigralci, verjamemo pa tudi, da mu bo to uspelo s treningi in tekmami, ki so pred nami. Še enkrat, zelo zadovoljni smo, da se je Klemen vrnil v Stožice, in komaj čakamo, da ga vidimo na parketu v dresu Cedevite Olimpije,” je od podpisu pogodbe s Prepeličem povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Vlado Ilievski.

“Zagotovo sem zelo srečen, da bom imel po dolgem času znova priložnost zaigrati v Ljubljani. Minilo je že 45 dni, odkar sem nazadnje stopil na parket na tekmi, zato sem željan iger, dokazovanja in novih izzivov. Želim si, da skupaj stopimo na novo pozitivno pot, ki bi nam prinesla čim več zmag,” je ob podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo povedal Klemen Prepelič.

V članski konkurenci je Prepelič debitiral v sezoni 2009/10, nosil pa je dres Branika iz Maribora. Sledila je selitev v Helios Domžale, kjer je v sezoni 2011/12 tudi zaigral na regionalni sceni in v povprečju dosegal 14,2 točki, 3,1 asistence in 2,4 skoke na tekmo. Iz Domžal se je leta 2012 preselil k takratni Union Olimpiji in v sezoni 2012/13 prvič izkusil igranje na evroligaškem odru.

Pred sezono 2013/14 se je preselil v turški Banvit, oktobra 2014 pa se je vrnil v Ljubljano. Od tu je odšel v EWE Baskets Oldenburg, sezono kasneje v Levallois Metropolitans, pred začetkom sezone 2018/19 pa je podpisal pogodbo z Realom iz Madrida. Od leta 2019 smo ga nato lahko spremljali še v dresu Joventuta iz Badalone, nazadnje pa je nosil dres Valencie, s katero je nastopal v Evroligi in EuroCupu.

V elitni Evroligi je Prepelič preživel štiri sezone in odigral 90 tekem, v Evropskem pokalu pa je odigral šest sezon in nastopil na 82 tekmah. V evroligaški konkurenci je Prepelič v povprečju na parketu preživel malo več kot 17 minut na tekmo, dosegal pa 8,3 točke, 2,6 asistence in 1,1 skoka na tekmo. Njegovo povprečje v Evropskem pokalu znaša 11,1 točke, 2,5 asistence in 1,9 skoka na obračun.

Klemen Prepelič je tudi stalni član slovenske moške članske reprezentance že vse od leta 2014, ko je zaigral na svetovnem prvenstvu. Nastopil je tudi na olimpijskih igrah v Tokiu, treh EuroBasketih in tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu. Na EuroBasketu 2017 je zaigral na devetih tekmah in v povprečju dosegal 13,8 točke ter po 2,3 skoke in asistence na tekmo. Na olimpijskih igrah v Tokiu je na šestih tekmah beležil 15,5 točke, 3,3 skoke in 2,7 asistence, na letošnjem svetovnem prvenstvu pa je v povprečju dosegal 14,0 točk, 3,1 skok in 2,4 asistence na obračun.