Kraljević za Olimpijo v Evroligi, Šiško vprašljiv

Rubrika: Mlajše selekcije

Mladinska vrsta Uniona Olimpije bo med 4. in 6. januarjem nastopala na evroligaškem mladinskem turnirju v španskem Hospitaletu. V skupini B se bodo Ljubljančani merili z Joventutom, Barcelono in Asvelom. Na turnirju bo z Realom igral tudi Luka Dončić.

Zmagovalec turnirja bo napredoval na finalni turnir, ki bo med 14. in 17.5. v Madridu.

2912_kraljevic_00
Luka Kraljević (foto: KK Helios Suns)


Zdaj v Sunsih

Olimpiji bo pomagal tudi nekdanji član zmajev Luka Kraljević, ki se je zadnji dve leti kalil v Domžalah v Helios Sunsih, kjer je nad njegovim razvojem bdel Zmago Sagadin, danes vadi pod taktirko Gregorja Hafnarja.

Tekme Uniona Olimpije v Hospitaletu:

4.6.
Hospitalet – Real (10.00)
Union Olimpija – Joventut (14.00)
Real – Sevila (18.0)

5.6.
Barcelona – Union Olimpija (9.30)
Real – Galatasaray (16.00)
Union Olimpija – Asvel (20.00)

Brez Šiška?

Kraljević je ena od okrepitev, ki bo skušal po svojih močeh pomagati zasedbi zmajev, ki so že prijavili zasedbo za nastop, kjer je zapisano tudi ime Žan Marka Šiška. Nadarjeni playmaker že mesec dni ne vadi in ne igra tekme v dresu Škofjeločanov, kamor je bil pripeljan s trenerjem Gašperjem Potočnikom. Zanimivo bo videti, ali bo Šiško v postavi ali ne.

Prijavljena postava Olimpije (vir: uradna stran Evrolige):

2912_postava_olimpije_00

Pogoji za napredek

»Žan si je v dogovoru s klubom vzel krajšo pavzo. Razlogi so osebni,« pojasnijo v Olimpiji, zakaj Šiško ne igra. Ob tem pa v taboru zmajev še dodajo, da četvorki v Škofji Loki resnično nudijo vse za napredek. »Razvidno je iz minutaže, vloge in napredka,« še pove direktor kluba Matevž Zupančič.