Kot drugi se je v FINALE Naj košarkarskega dogodka 2014 uvrstil MIP lige NBA v sezoni 2013/14!

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Nagradne igre
.

V drugem 1/2 finalnem obračunu izbora za NAJ košarkarski dogodek leta 2014 ste s kar 95% vseh glasov v veliki finale poslali Gorana Dragić in njegov naziv Most Improved Player lige NBA v sezoni 2013/14!

naj-kosarkarski-dogodek-leta-POLFINALE-1B

 

Med vsemi, ki ste glasovali za NAJ dogodek 2. kroga, je žreb določil naslednje nagrajence, ki prejmejo:

majica Telemach
– Andrej Corn
– Rok Smuk Smuky

majica Košarka.si
– Romana Miklavž
– Tjan Kapitler

slušalke SONY
– Maša Vraničar

Čestitamo vsem nagrajencem in jih pozivamo, naj svoje podatke posredujejo v inbox Facebook profila Košarka, I like
Že sedaj pa lahko glasujete za nov par, ki se bo udaril v 3. krogu izbora za NAJ košarkarski dogodek.

 

15. KROG (FINALE) – NAJ košarkarski dogodek leta 2014

Preko Facebook aplikacije NAJ DOGODEK LETA na Facebook profilu Košarka, I like lahko vsak dan izberete zmagovalca posameznega kroga, s tem pa se potegujete tudi za praktične dnevne nagrade – 2x Telemach majica, 2x majica Košarka.si in 1x slušalke Sony. V finalu bomo tokrat med vsemi sodelujočimi izžrebali nagrajenca, ki bo prejel glavno nagrado – košarkarsko žogo s podpisom Gorana Dragića.

naj dogodek kosarka 2014 finale (1)

 

Uvrstitev Slovenije v 1/4 finale SP v Španiji

VS.

Goran Dragić Most Improved Player lige NBA 2013/14

Prišli smo do velikega finala izbora za NAJ košarkarski dogodek leta 2014, v katerem se bosta pomerila največji uspeh slovenske reprezentance v preteklem letu in verjetno največje priznanje za Gorana Dragića, odkar nastopa v najmočnejši košarkarski ligi NBA.  Tudi tokrat si lahko preberete kratek opis tokratnih nasprotnikov, nato pa je na vas, da preko aplikacije NAJ DOGODEK LETA glasujete za dogodek, ki je po vašem mnenju bolj zaznamoval košarkarsko dogajanje v preteklem letu. Med vsemi sodelujočimi bomo vsak dan izžrebali 5 nagrajencev, ki bodo prejeli praktične nagrade sponzorjev izbora – ACS Sony in Telemach. V finalu bomo tokrat izžrebali tudi srečnega nagrajenca ali nagrajenko, ki bo prejel/a košarkarski žogo s podpisom Gorana Dragića!

naj dogodek kosarka 2014 četrt finale (2

KLIKNI IN GLASUJ!

Uvrstitev Slovenije v 1/4 finale SP v Španiji

Četa Jureta Zdovca se je do odločilne tekme v predtekmovalni skupini z Litvo prebila po načrtih – brez praske. Prvi dan so brez večjih problemov padli tudi nevarni Avstralci, na katere s(m)o opozarjali. Derbi z Litovci se je odvijal po pričakovanih notah – Slovenci so vseskozi vodili, dokler ni prišlo do nerazumnega padca, v katerem Goran Dragić in soigralci kar 10 minut niso našli poti v mrežico. Čeprav so baltski košarkarji odigrali vse prej kot dobro tekmo, so na koncu slavili s 67:64 in se tako vse do polfinala izognili favoriziranim Američanom, ki so korak poprej izločili ravno Slovenijo. Ob pogledu na slovenski kader, kjer je mesto edinega pravega centra zasedel debitant v reprezentanci Alen Omić,je sedmo mesto vsekakor optimalen rezultat, a bi z nekoliko bolje odigrano tekmo z Litvo le-ta lahko bil še precej boljši.

reprezentanca2014

(foto: KZS.com)

Goran Dragić Most Improved Player lige NBA 2013/14

Goran Dragič je v sezoni 2013/14 osvojil naziv Most Improved Player – naziv, ki ga podelijo košarkarju, ki v sezoni pokaže največji napredek v svoji igri. Dragić je na glasovanju, od skupno 1134 točk prejel kar 408 točk, ki jih podelijo športni novinarji iz ZDA in Kanade, medtem ko sta jih drugo in tretje uvrščena Lance Stephenson (Indiana Pacers) in Anthony Davis (New Orleans Pelicans) prejla 158 oziroma 155. Naslov si je najboljši slovenski košarkar prislužil tudi s povrpečjem 20,3 točke na tekmo, čemur je dodal še 5,9 asistence in 3,2 skoka. Z odličnima metoma za dve (50,5%) in za tri točke (40,8%), je bil na koncu celo edini košarkar v ligi, ki je sezono končal z vsaj 50% metom za dve in vsaj 40% metom za tri točke.

Bl6q8e5CMAMi2zY

(foto: ESPN.com)

LOGO