Košarkarji na EP v Belgijo

Rubrika: Košarka na vozičkih

Danes je na evropsko prvenstvo B divizije odpotovala reprezentanca v košarki na vozičkih. Tekmovanje od sobote, 17.6, gosti belgijski Charleroi. Slovenija bo nastopala v postavi Haris Koduzović, Milan Slapničar, Gregor Gračner, Boštjan Ceglar, Janez Učakar, Robert Radić, Robi Bojanec, Matej Arh, Klemen Lokar, Anton Zakrajšek.

Selektor reprezentance je Žiga Kobaševič.

V skupini A bodo igrale Švedska, Rusija, Latvija, Avstrija in Belgija. V skupini B pa nastopajo Litva, BiH, Hrvaška in Slovenija.

Prvi dve ekipi v skupini se prebijeta v polfinale, zadnji dve pa v boj za obstanek.

Tekme Slovenije v predtekmovanju:

19.6.
Slovenija – Litva (17.30)

20.6.
Slovenija – BiH (14.30)

21.6.
Slovenija – Hrvaška (14.30)

„Priprave so bile dobre, konkretno smo trenirali, odigrali smo tudi tri tekme, občutek je dober. Naredili smo maksimum. To bo treba zdaj pokazati na terenu!“ je povedal novi kapetan Milan Slapničar, ki odhaja na svoje 6. evropsko prvenstvo.

„Igrali bomo hitro, imamo nekaj nižjo postavo. Selektor Žiga Kobaševič je pripravil hudo dobro taktirko. Na voljo imamo tri, štiri izvrstne sheme, ki jih znamo izkoristiti tudi na terenu. To smo pokazali na pripravljalnih tekmah,“ je še dodal Slapničar, ki bo tudi v novi sezoni igral v Italiji (Castellvecchio).