Košarka v 2. planu, Zvezdi Evroliga

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Crvene zvezde so prvaki Lige Aba, prvič v zgodovini pa je o naslovu odločala 5. tekma. V Beogradu pred več kot 7000 gledalci so jo dobili rdečebeli, 97:54 je bilo, skupna razlika n atreh tekmah v Beogradu pa kar +100 v korist Zvezde. Billy Baron je bil MVP finalne serije, Zvezda pa za nagrado potuje v Evroligo.

 

Serija bo šla v pozabo. Žal pa ostajajo v spominu nemile scene iz Podgorice in Beograda, ki nimajo blage veze s košarko. Očitno je rešitev za to področje resnično prihod Olympiakosa, ki se bo s svojo ekipo sprehajal do naslova in bo vsaj malo razelektril preveč napete odnose. Paradoksalno pa je, da so za nastale razmere nič krivi košarkarji, ampak klubski vodstvi, ki sta mojstrsko prilivali olje na ogenj…

Sinočnja tekma se je začela s skoraj uro zamude, saj gostujoči košarkarji niso želeli na parket po prvem napadu navijačev domačih. Beograjsko publiko je pomiril šele kapetan Branko Lazić.

Tekmo najvišjega možnega rizika sta sodila tudi Saša Pukl in Mario Majkič, svoje delo pa sta opravila izvrstno in le potrdila – če je Slovenija v Evropi kje v vrhu, potem je to na področju sodnikov, ki jih je za Ligo ABA delegiral tudi v tej sezoni Iztok Rems. Ali bo z delom nadaljeval, še ni znano.

Liga ABA, finale:
CRVENA ZVEZDA – Budućnost 91:72
CRVENA ZVEZDA – Budućnost 107:69
BUDUĆNOST – Crvena zvezda 80:72
BUDUĆNOST – Crvena zvezda 84:80
CRVENA ZVEZDA – Budućnost 97:54