Koprski Koš spet najboljši, prvi naslov po letu 2009

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji KOŠ Primorske A so novi državni prvaki v moški kategoriji do 17 let! Na finalni tekmi državnega prvenstva so ob glasni vzpodbudi izjemnih navijačev premagali Triglav A s 83:76, in v Koper pripeljali prvi naslov državnih prvakov po letu 2009.

V koprski Areni Bonifika so mladi primorski košarkarski upi na finalni tekmi finalnega turnirja državnega prvenstva za fante U17 s 83:76 ugnali kranjski Triglav A. Na tekmi smo videli veliko vzponov in padcev mladih Primorcev, ki pa so kljub temu vodili od začetka do konca, odločilno prednost pa so si priigrali v prvi in tretji četrtini, ki so ju dobili s skupno razliko 18 točk. Čeprav so Kranjčani grozili vse do konca tekme, so izbranci glavnega trenerja Mira Alilovića mirno pripeljali dvoboj do zaključka in se veselili zaslužene zmage.

Prav Alilović, ki je pred začetkom sezone prevzel vodenje ekip mlajših starostnih kategorij ŠD KOŠ Primorska, se je z ekipo fantov do 19. leta, v marcu prebil tudi do četrtega mesta na finalnem turnirju mladincev v Novem mestu. Praktična enaka zasedba je na finalnem turnirju kadetov stopila še korak dlje in se povzpela na košarkarski vrh Slovenije.

Leta 2017 je ekipa KOŠ Primorske U17 državno prvenstvo sklenila na tretjem mestu. Koprčani se prvič po letu 2009 veselijo naslova državnih prvakov, ki je kronal že zdaj izjemno košarkarsko zgodbo, ki jo v tem letu pišejo na Obali. V februarju so prvaki Pokala Spar postali košarkarji Sixta Primorske, ki so se v začetku aprila prebili tudi vse do finala Druge divizije Lige ABA. Prav zagotovo bomo marsikoga iz ekipe, ki se je v nedeljo povzpela na košarkarski prestol pri ekipah U17, kmalu videli tudi v dresu članske ekipe.

V finalu je blestel najkoristnejši igralec (MVP) in najboljši strelec finalnega turnirja Gregor Glas, ki se je ustavil pri 31 točkah in osmih skokih. Rok Nemanič je v statistiko vpisal 21 točk. Oba sta bila, poleg Andreja Stavrova (Triglav A), Bineta Prepeliča (Sani Bistrica) in Maja Dušaniča (Slovan A) izbrana tudi v najboljšo peterko finalnega turnirja.

BILTEN OB ZAČETKU FINALNEGA TURNIRJA ZA FANTE U17

IZJAVA PO TEKMI:

Miro Alilović, glavni trener KOŠ Primorske A in vodja ekip mlajših starostnih kategorij ŠD KOŠ Primorska:
»Iz srca čestitam fantom za ta neverjeten uspeh. Zagotovo pot do naslova državnega prvaka ni nikoli lahka, tudi tokrat ni bila. Vsi vemo, koliko so odrekanj in garanja je za njimi v celotni sezoni, prav tako so me morali poleti na pripravljalnem taboru v Tolminu spoznati in spoznati moj način dela. Naslov državnega prvaka je nagrada za celoletno delo. Fantje so resnično garali, iz dneva v dan. Najbolj zadovoljen sem, ko vidim, kako so v tem času napredovali, ostalo, kot je na primer veselje ob osvojitvi naslova, pride kasneje. Videl se je napredek, tako košarkarski, kot tudi življenski, v primerjavi s finalnim turnirjem v kategoriji fantov do 19 let. Zahvaljujem se predsedniku ŠD KOŠ Primorska, Matjažu Hrabarju, vsem ljudem, ki pomagajo v našem klubu, tudi sodelavcem iz KK Sixt Primorska, in seveda, vsem staršem, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji finalnega turnirja, ki je bil resnično na vrhunski ravni. Razmišljali nismo popolnoma o ničemer, razen o košarki in pripravi na tekme. Sezone je konec, pred nami je kratek počitek. Napravili bomo vse, znova trdo garali in izkoristili poletje, da čim bolj napredujemo in se ustrezno pripravimo na novo sezono. Hkrati pa najlepša hvala vsem navijačem, ki so nas podpirali skozi celoten finalni turnir in bili naš šesti igralec na vsaki tekmi!«

MVP FINALNEGA TURNIRJA: Gregor Glas (KOŠ Primorska A)
NAJBOLJŠI STRELEC FINALNEGA TURNIRJA: Gregor Glas (KOŠ Primorska A – 66 točk
NAJBOLJŠA PETERKA FINALNEGA TURNIRJA: Andrej Stavrov (Triglav A), Bine Prepelič (Sani Bistrica), Gregor Glas (KOŠ Primorska), Maj Dušanič (Slovan A) in Rok Nemanič (KOŠ Primorska A).

FINALNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA EKIPE U17 (12.-15. april 2018; Koper)

FINALE IN TEKMA ZA TRETJE MESTO

Arena Bonifika (Koper), finale, nedelja, 15. april:
TRIGLAV A : KOŠ PRIMORSKA A 76:83 (16:27, 21:15, 14:22, 25:19)
Glas 31 (8 skokov), Nemanič 21, Hrovat 10 (6 skokov); Praljak (5 skokov) in Stavrov (7 skokov, 7 podaj) po 17.

Arena Bonifika (Koper), tekma za tretje mesto, nedelja, 15. april:
SANI BISTRICA : SLOVAN A 86:77 (14:20, 21:21, 28:14, 23:22)
Prepelič 22 (16 skokov, 6 podaj), Sagadin 21 (5 skokov); Dušanič 23 (8 skokov), Kerič 17 (5 podaj).