Koprčani v Skopje

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Preizkuse v letu 2019 bodo košarkarji Sixt Primorske začeli na zahtevnem gostovanju v Skopju. V makedonski prestolnici se bodo na derbiju z vrha lestvice Lige ABA 2 ta četrtek pomerili s tamkajšnjim MZT Aerodromom. Obračun se bo začel ob 18. uri.

Koprski tigri so z regionalnimi nastopi v minulem letu opravili več kot izjemno, saj so na 13 tekmah klonili le enkrat in tako odločno korakajo proti končnici tekmovanja, v katero se bodo uvrstila najboljša štiri moštva rednega dela. Na drugem mestu jim sledijo ravno košarkarji iz Skopja, a ti za njimi zaostajajo za tri zmage.

Enega izmed štirih porazov je makedonski klub, ki je v minuli sezoni izpadel iz elitne Lige ABA, doživel na medsebojnem obračunu s primorsko zasedbo. V začetku oktobra je zmagovalca v Areni Bonifika odločil šele podaljšek (14:7), v katerem je za končno zmago z 91:84 ključno vlogo odigral Marjan Čakarun. Center primorske zasedbe je v dodatnih petih minutah dosegel osem točk, poleg tega pa vknjižil še dva skoka in pridobljeno žogo. Šestkratni makedonski prvaki so za tem klonili še v Mostarju (93:87), Rogaški Slatini (102:90) in v zadnjem kolu v Čačku pri Borcu (79:74).

Najkoristnejši posameznik MZT Skopja Aerodroma na dosedanjih tekmah je bil Lester Medfort. Nizkorasli ameriški organizator igre, ki je dobro odigral tudi prvi medsebojni obračun s Sixt Primorsko (19 točk in pet podaj), je na dosedanjih tekmah v povprečju dosegal 13,2 točki, 4,5 skoka in kar 7,8 podaje na tekmo, s čimer je trenutno najboljši asistent tekmovanja. Za Žana Marka Šiška, ki mu s povprečjem 6,9 podaje sledi na drugem mestu, ter ostale tigre omenjeni Američan tokrat ne bo težava, saj je bil tik pred novim letom primoran oditi na pettedenski počitek zaradi zloma roke.

V branilskih vrstah MZT-ja bo tako več bremena padlo na pleča drugega Američana Jamesa Woodarda, ki se je poleti iz Litve v Skopje preselil ravno v paru z Medfordom. Woodard v povprečju beleži 14,6 točke, 4,4 skoka, 2,8 podaje in 2,3 pridobljene žoge na tekmo. Makedonski podprvaki ob tem premorejo tudi izjemno nevaren centrski dvojec Ive Ivanov-Andrija Bojić, ki v povprečju zbere kar 36,6 točke in 12 skokov.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“MZT Skopje Aerodrom je izredno talentirana ekipa, ki še posebej dobro igra na domačem parketu. Za nas bo to zagotovo še dodaten izziv, saj se želimo na gostovanju pokazati v dobri luči. V makedonsko prestonico odhajamo motivirani in z željo da osvojimo novi dve točki.”

Marjan Čakarun, košarkar Sixt Primorske:
“Odhajamo na gostovanje k ekipi, ki se nahaja med našimi tremi najresnejšimi tekmeci za naslov v Ligi ABA 2. Moštvo iz Skopja je izredno dobro sestavljena. V obrambi bomo morali odigrati kar se da dobro, saj lahko le tako zaustavimo izredno napadalno igro tekmecev, obenem pa sami dosežemo zadostno število točk v napadu za končni uspeh.”

Liga ABA 2, 14. krog, 3.1.
MZT Skopje – Sixt Primorska (18.00)