Koprčani se bodo pritožili

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V klubu Koper Primorska so se odzvali na včerajšnjo sporočilo za javnost, ki ga je pripravila Košarkarska zveza Slovenije. V njem je bilo zapisano, da Primorci niso izpolnili pogojev prvega dela licenciranja.

V prvem delu licenciranja za tekmovalno sezono 2020/2021 so klubi sicer morali oddati dokumentacijo, ki izkazuje ustrezne športne in pravne kriterije ter finančne kriterije za koledarsko leto 2019. Klube 1. SKL, 2. SKL in 3. SKL v mesecu septembru čaka še drugi del licenciranja, ko bodo tekmovalno licenco morali potrditi z ustreznimi kadrovskimi ter infrastrukturnimi kriteriji in finančnimi kriteriji za prvo polovico koledarskega leta 2020.

„Novica, da Komisija za licenciranje pri Košarkarski zvezi Slovenije ni Košarkarskemu klubu Koper Primorski podelila licence za nastop v 1. SKL, je v klubu še vedno sveža. Trenutno delujoče delovna skupina kluba se je sicer sestala takoj, bo pa po prejetju Odločbe Komisije za licenciranje ustrezno ravnala, takoj pristopila h konkretnemu reševanju še tistih kriterijev, ki niso bili ustrezno rešeni do sedaj ter v predpisanem roku podala Pritožbenemu senatu za licenciranje ustrezno dokumentacijo. Za reševanje je klub odgovoren tudi do svojih sponzorjev, pokroviteljev, podpornikov, navijačev, do tistih, s katerimi so dogovori urejeni. Košarkarski klub Koper Primorska verjame, da bo pozitivno rešila postopek in da bo še vedno v druščini slovenskih prvoligašev v naslednji sezoni,“ so zapisali na Obali.