Koprčani povsem neobremenjeno v Splitu Maja Kovačeviča

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Sixt Primorske so že potrdili prvo mesto po rednem delu Lige ABA 2, do končnice pa jih čakajo še štirje preizkusi. Prvi izmed njih bo na sporedu to sredo, ko se bodo izbranci Jurice Golemca gosteh pomerili s Splitom. Obračun z nekdanjim evropskim klubskim prvakom se bo začel ob 19. uri.

Moštvo iz Dalmacije ima pred zadnjimi štirimi preizkusi še vedno možnost, da se prebije v končnico. Trenutno za četrtim mestom z izkupičkom 8-10 zaostaja za dve zmagi. Splitčani se na obračun s primorskimi tigri podajajo po treh zaporednih porazih.

Najučinkovitejši posameznik Splita na dosedanjih regionalnih preizkusih je bil Michael Cobbins. Ameriški krilni center je odigral vseh 18 tekem, na katerih je v povprečju 10,8 točkam dodajal 7,5 skokov.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Split glede na dejstvo, da ima poškodovana dva pomembna igralca, igra odlično. Gostovanje nam rezultatsko ne more prinesti kaj veliko, a pred tekmo nikakor ne kalkuliramo in gremo po novo zmago. Želimo se obdržati v zmagovalnem ritmu. Moramo se dobro pripraviti in na tekmi pokazati pravo osredotočenost.”

Jan Kosi, košarkar Sixt Primorske:
“Čaka nas obračun s kakovostno ekipo Splita. Prvo medsebojno tekmo v Kopru smo dobili, tudi na gostovanju pa si želimo podobnega scenarija, s katerim bi nadaljevali naš zmagovalni niz. Tudi na to tekmo se bomo pripravili po najboljših močeh.”

LIGA ABA 2, 19. krog, 6.2.
Split – Sixt Primorska (19.00)