Koper v pričakovanju Partizana, TV prenosa in domače premiere

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Koper je v pričakovanju košarkarske poslastice. To soboto moštvo Koper Primorske čaka prva domača tekma elitne Lige ABA. V Areno Bonifika prihaja ugledno ime. Obračun z beograjskim Partizanom se bo začel ob 18. uri.
Takisto bo iz Kopra potekal tudi prenos – premierno na TV3!

Liga ABA, 2. krog, 12.10.
Koper Primorska – Partizan (18.00)

Kluba iz Kopra in Beograda si bosta nasproti stala drugič v tej sezoni. Prvič sta se pomerila konec preteklega meseca na regionalnem Superpokalu v Zagrebu. V hrvaški prestolnici so bili črno-beli po hudem boju boljši z 91:77.

V novo sezono Lige ABA sta kluba stopila različno. Koper Primorska je v debitantskem nastopu na gostovanju pri Crveni zvezdi doživela poraz (64:90), medtem ko je Partizan na gostovanju v Laktaših vpisal tesno zmago (75:73). Izvrstno so Beograjčani začeli tudi nastope v drugem najkakovostnejšem evropskem klubskem tekmovanju EuroCupu, kjer po dveh tekmah kot edini v skupini še ne poznajo poraza.

Ekipa, ki jo od lanske jeseni kot prvi tuji trener vodi Italijan hrvaških korenin Andrea Trinchieri, je pred novo sezono korenito prevetrila svoje vrste. V zasedbo je dodala kar sedem novincev. Na zadnjih dveh tekmah Partizana se je izkazal izkušeni Novica Veličković. 33-letni krilni center je proti Igokeji vpisal devet točk, minuli torek pa s 15 točkami, 7 skoki in 4 podajami pristavil levji delež k uspehu na evropskem parketu proti turškemu Tofašu.

Jurica Golemac, trener Koper Primorske:
“Partizan je najbolj dominantna ekipa v začetku sezone v regionalnem tekmovanju in tudi evropskem pokalu. Tekmeci so favoriti tekme, mi pa bomo naredili vse, da jih presenetimo. To nam lahko uspe le s pravo mero energije. Zato vse navijače vabim, da nas podprejo s tribun. Tudi oni nam namreč dajo dodatno energijo, ki jo potrebuješ, da premagaš boljše tekmece od sebe.”

Alen Hodžić, kapetan Koper Primorske:
“Pred nami je težko pričakovana prva domača tekma Lige ABA. S Partizanom smo se že pomerili v polfinalu Superpokala Lige ABA. Gre za zelo izkušene in neugodne tekmece. Skušali bomo izkoristiti možnosti in doseči prvo zmago, četudi bo to izjemno težko. Vse košarkarske navdušence vabim, da nas podprejo na tribunah Arene Bonifika.”