Konjičanom prvi turnir OSO Savinjska

Rubrika: Liga Nova KBM

Minuli vikend je v Športni dvorani Vojnik potekal 1. Pokal OSO Savinjska v organizaciji Društva košarkarskih sodnikov OSO Savinjska in KK Vojnik. Na turnirju se je predstavilo osem ekip v treh različnih kategorijah.

Zmagovalna ekipa. foto: kzs.si
Zmagovalna ekipa. foto: kzs.si

V društvu so zelo zadovoljni z odzivom in udeležbo na 1. Pokalu. Želja je bila, da bi ekipam in sodnikom pred sezono ponudili kakovostno pripravo na nove izzive. V spomin na prvo izvedbo turnirja so vsem ekipam podarili tudi spominske majice. Naj dodamo še, da je bila udeležba za ekipe in gledalce brezplačna. Zahvaljujoč sponzorjem pa so bile ekipe nagrajene tudi z nekaj prigrizki in pijačo. Velika zahvala gre tudi Občini Vojnik in Košarkarskemu klubu Vojnik, ki sta vsak na svoj način izdatno pomagala pri izvedbi.

Petek, tekma mlajših selekcij – mladinci:
KK Vojnik – KK LUXURIS CELJE 52:68

Člani, polfinalni dvoboji:
KK KONJICE –KK Nazarje 75:70
KK VOJNIK –KK Dravograd 83:57

Sobota, tekmi za 3. mesto:
KK Nazarje – KK DRAVOGRAD 69:78
VKD Štajerska – SLOVENSKA VOJSKA 38:61

Finale
KK Vojnik – KK KONJICE 51:90

Sobotnega dneva niso izkoristili le za tekme, temveč tudi za izvedbo predavanja za vse športne navdušence, igralce in ostale, ki so na tak ali drugačen način povezani s košarko. Sodnik Ambrož Hočevar je pripravil zanimivo predstavitev o spremembah pravil, ki jo je popestril s praktičnim prikazom nekaterih pravil na igrišču. Brezplačnega seminarja se je udeležilo približno 30 poslušalcev.

Prvi sodniški met na finalni tekmi je izvedel Janez Močenik, fant, ki je Slovenijo odlično zastopal na Specialni olimpiadi v Minneapolisu, ZDA, kjer je v disciplini košarkarski elementi osvojil medaljo. Tekmo so pred lepo napolnjenimi tribunami odlično začeli Konjičani, ki so hitro povedli in razliko kontrolirali do konca tekme. Za domače je pesti stiskal tudi župan občine Vojnik, ki je na koncu pokal in nagradi za najboljšega strelca (Timotej Cuk) ter najkoristnejšega igralca (Tomaž Jereb) podelil igralcem KK Konjice.