Konjičanke presenetile Ilirijo

s kategorijo
Novice
.

V soboto smo v drugi tekmi 5. kola drugega dela tekmovanja v 1.SKL za ženske bili priča presenečenju, ki so ga pripravile igrale Pro-Bit Konjic, saj so v gosteh premagale zasedbo Aksona Ilirije.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA, 5. krog, 30.1.
AKSON ILIRIJA : PRO-BIT KONJICE 54:66 (15:19, 14:20, 9:10, 16:17)

Sobotna tekma 5. kola drugega dela tekmovanja v 1.SKL je potekala v Ljubljani med ekipama Aksona Ilirije in Pro-Bita Konjicami. V prvem delu tekmovanja v 1.SKL za ženske je Ilirija zasedbo iz Slovenskih Konjic dvakrat zanesljivo premagala z visoko razliko in je zaradi tega pred srečanjem veljala za favorita tekme. A so se stvari na tekmi obrnile drugače, saj so Konjičanke presenetljivo zmagale. Dobile so prav vsako od štirih četrtin, zato je zmaga gostij povsem zaslužena. Ekipi sta bili med seboj vsako četrtino dokaj izenačeni, a so igralke Pro-Bita Konjic v tretji četrtini naredile delni izid 10:3, samo tekmo pa so zaključile z delnim izidom 10:0, saj Ilirijanke od 36. minute do konca srečanja niso več dosegle niti točke. Domača ekipa je imela kar 11 izgubljenih žog več od gostij (23-12), to pa je bil eden od odločilnih faktorjev, ki je prispeval k dejstvu, da je zmaga odšla na Štajersko.

Strelsko najbolj razpoložena igralka Ilirije je bila Sara Sambolić, ki je dosegla 17 točk, Ana Vita Mićunović se je ustavila pri 15 točkah. Tia Tajhar, ki je dosegla 22 točk in Tea Ramšak z 12 točkami sta bili najboljši igralki pri Pro-Bitu Konjicah.

Ljubljančanke bodo naslednjo tekmo igrale po reprezentančnem premoru in sicer bodo 13. februarja gostile Maribor, Konjičanke pa bodo 5. februarja vnaprej odigrale tekmo 13. kola, saj bodo takrat gostovale v Kranju, pri Triglavu.