Konec sezone za Boston

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Sezona 2018/19 navijačem Boston Celtics ne bo ostala v lepem spominu. Po končnici minulo sezono, ko so brez Kyrieja Irvinga in Gordona Haywarda prišli do konferenčnega finala, so bila letos pričakovanja, razumljivo, postavljena še višje. Zmaga v prvi tekmi v Milwaukeeju je prinesla nekaj optimizma, v primeru legende Keltov Paula Piercea tudi fanatizma (Pierce je napovedal, da je serije konec, češ da Bucksi nimajo odgovora na Bostonovo obrambo). Naslednje štiri tekme so nato pripadle Milwaukeeju, ki se bo za veliki finale spopadel s Torontom ali Philadelphio.

Zadnja tekma serije je bila formalnost. Strelsko nerazpoloženi Celticsi so bili težko kaj več kot gledalci šova Milwaukeeja. Razlika je naraščala skozi tekmo, kar sedem domačih igralcev pa je prispevealo dvomestno število točk. Največ med njimi seveda Giannis Antetokounmpo.

Do zmage so prišli domačini tudi na drugi tekmi večera, kjer so Warriorsi ugnali Rocketse in vodijo v seriji s 3:2. Potem, ko so aktualni prvaki vodili že za 20 pik v prvem polčasu, so se gostje popolnoma približali v tretji četrtini, ob koncu tega dela igre pa je igrišče zaradi poškodbe zapustil še, do tistega trenutka prvi strelec Golden Statea, Kevin Durant. Nalet je bil kljub temu zadržan, vlogo vodje sta družno prevzela Steph Curry in Klay Thompson in pripeljala tekmo do konca v korist Bojevnikov. Z Durantom naj ne bi bilo nić hujšega, a podatkov o tem, če bo lahko igral v šesti tekmi, še ni.


Liga NBA sinoči

Milwaukee Bucks – Boston Celtics [4:1]
116:91
Antetokounmpo 20, 8 skokov in 8 asistenc, Middleton 19 in 8 skokov; Irving 15, Tatum in Morris (11 skokov) po 14.

Golden State Warriors – Houston Rockets [3:2]
104:99
Thompson 27, Curry 25; Harden 31, Gordon 19.


Liga NBA jutri

Philadelphia 76ers – Toronto Raptors [2:3] (02:00)

Portland Trail Blazers – Denver Nuggets [2:3] (04:30)