Konec marca nadaljevanje tekmovanj za mlade in nižjih članskih lig?

Rubrika: Nižje slovenske lige

V teh dneh je v prvem planu ženska članska reprezentanca, ki se je še tretjič zapored uvrstila na EP. Ves čas poteka tudi tekmovanje v obeh članskih ligah, svoje želje in pričakovanja pa imajo tudi klubi v nižjih ligah. Tako so Primorske novice, pod zapis se je podpisal Simon Maljevac, objavile članek o stanju in pričakovanjih KK Plama Pur.

„Od KZS smo prejeli odgovor, da imajo pripravljeno strategijo za nadaljevanje tekmovanj v nižjih ligah ter mladinskih kategorijah,“ je za Primorske novice povedal Tomaž Slavec, prvi mož KK Plama Pur.

„Če bo prišlo do sproščanja ukrepov po zimskih počitnicah, bi lahko s tekmovanji nadaljevali konec marca, saj igralke in igralci po zares dolgem premoru potrebujejo vsaj 3-4 tedne za vrnitev v tekmovalni pogon,“ pove Slavec za Primorske novice.

Ob pogledu na epidemiološki semafor je jasno, da je v tem hipu celotna Slovenija v rdeči fazi, a povsem na meji v oranžno fazo. Drugače povedano: oranžna faza pa že dovoljuje zbiranje do 10 ljudi ob upoštevanju ukrepov NIJZ, kar bi pomenilo tudi treninge v manjših skupinah.