Komisar brez milosti: Jagodnik suspendiran dva meseca!

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Ilirija je doma z 82:91 izgubila tekmo 3. Kroga pokala Spar. Obračun pa je zaznamoval tudi Goran Jagodnik. Precej pozornosti mu je namenil komisar lige. Na tekmi sta sodila Andrej Lovšin in Tine Škrbec, tehnični komisar je bil Tomo Kovačič.

foto: vebidoo.de

Goran Jagodnik je dobil konkretno kazen zaradi incidenta (foto: Kzs.si)

Dogajanje na parketu med tekmo:

:: Izključujoča napaka dosojena igralcu JAGODNIK G. (KD Ilirija) zaradi nešportnega vedenja  – nespoštljiv dotik  igralca nasprotne ekipe (UKPI, 36.3.2/d).
:: Izključujoča napaka dosojena igralcu SPEŠIČ I. (KK Terme OLimia Podčetrtek) zaradi nešportnega vedenja  – nespoštljiv dotik  igralca nasprotne ekipe (UKPI, 36.3.2/d).
:: Tehnična napaka dosojena igralcu MODRIČ S. (KD Ilirija) zaradi nešportnega vedenja – nespoštljiva komunikacija s sodnikom (UKPI, 36.3.1/c).
:: Tehnična napaka dosojena igralcu CVETKOVIČ T. (KD Ilirija) zaradi nešportnega vedenja – simuliranje osebne napake (UKPI, 36.3.1/g).
:: Tehnična napaka dosojena trenerju DONČIČ S. (KD Ilirija) zaradi nešportnega vedenja –  nespoštljiva komunikacija namestnikov s sodnikom  (UKPI, 36.3.2/a).

»Zelo nervozno srečanje predvsem zaradi starejših igralcev v domači ekipi. Minuto pred zaključkom srečanja je prišlo do fizičnega kontakta med igralci, ko je igralec domače ekipe Jagodnik napadel igralca gostujoče ekipe, ki je sedel na klopi za rezervne igralce. Prišlo je do prerivanja, ki se je zaključilo z dvema izključitvama. Konec tekme miren in športen,« je zapisal tehnični komisar, in potem dodal: »Uradni predstavnik domače ekipe zapisal, da je bil sodniški kriterij neenakovreden do ekip, saj naj bi sodnika kaznovala poteze domače ekipe, podobnih potez gostujoče ekipe pa nista sankcionirala. Uradni predstavnik gostujoče ekipe je zapisal, da je bilo vse v mejah sprejemljivega z izjemo napada domačega igralca na igralca njihove ekipe.«

Sklepi po tekmi:

1. KD ILIRIJA  se zaradi dosojene izključujoče napake igralcu Jagodnik zaradi nešportnega vedenja  kaznuje s kaznijo 80,00 EUR.
2. Igralec JAGODNIK G. (KD Ilirija ) se v skladu z 100. členom Tekmovalnih propozicij izreče suspnez in v času suspenza ne sme nastopati, voditi ekipe ali opravljati drugih dolžnosti v košarki.
3. KK TERME OLIMIA PODČETRTEK se zaradi dosojene izključujoče napake igralcu Spešič zaradi nešportnega vedenja  kaznuje s kaznijo 80,00 EUR.
4. Igralec SPEŠIČ I. (KK Terme Olimia Podčetrtek ) se v skladu z 100. členom Tekmovalnih propozicij izreče suspnez in v času suspenza ne sme nastopati, voditi ekipe ali opravljati drugih dolžnosti v košarki.
5. Proti odločitvi komisarja lige o izrečenemu suspenzu zaradi izključitve ali odstranitve, ki lahko velja za obdobje do največ treh tekem, ni možna pritožba.
6. KD ILIRIJA  se zaradi dosojene tehnične napake igralcu Modrič zaradi nešportnega vedenja  kaznuje s kaznijo 40,00 EUR.
7. KD ILIRIJA se zaradi dosojene tehnične napake trenerju Dončič zaradi nešportnega vedenja namestniko  kaznuje s kaznijo 80,00 EUR.
8. KD ILIRIJA  se zaradi dosojene tehnične napake igralcu Cvetkovič zaradi nešportnega vedenja – simuliranje osebne napake – kaznuje s kaznijo 20,00 EUR.
9. Komisar lige bo izrekel dokončni kazni izključenima igralcem po prejemu pisne dokumentacije tekme.

Komisar lige je na osnovi prejete dokumentacije sprejel naslednja sklepa:

1. Igralec JAGODNIK Goran (KD Ilirija) se zaradi nešportnega vedenja (udarec igralca nasprotne ekipe na klopi za rezervne igralce)  in vložene disciplinske prijave za nešportno dejanje v skladu 100. členom Tekmovalnih propozicij in Disciplinskih določb tekmovalnih propozicij 8. 2. 4. kaznuje s prepovedjo nastopa za časovno obdobje dva meseca v času od 19. 11. 2015 do 18. 1. 2016 . Kazen se izvrši na vseh prvenstvenih in pokalnih tekmah, ki jih igra ekipa, katere član je igralec. Kaznovani igralec ne sme opravljati drugih dolžnosti v košarki. Z izrekom kazni se igralcu ukine izrečen suspenz.

2. Igralec SPESIĆ Igor (KK Terme Olimia Podčetrtek) se zaradi nešportnega vedenja (udarec igralca nasprotne ekipe) in vložene disciplinske prijave za nešportno dejanje v skladu 100. členom Tekmovalnih propozicij in Disciplinskih določb tekmovalnih propozicij 8. 2. 4. kaznuje s prepovedjo nastopa za časovno obdobje dveh mesecev v času od 19. 11. 2015 do 18. 01. 2016 . Kazen se izvrši na vseh prvenstvenih in pokalnih tekmah, ki jih igra ekipa, katere član je igralec. Kaznovani igralec ne sme opravljati drugih dolžnosti v košarki. Z izrekom kazni se igralcu ukine izrečen suspenz.

Komisar lige o svojih odločitvah izdal poseben pisni sklep.